© Rootsville.eu

Shelby Texas (US)
tiltle: We Are Shelby Texas
music: Country - Americana
release date: june 8, 2018
label: independent
info artist: Shelby Texas

© Rootsville 2018


'Shelby Texas' is de naam van een country-rock duo afkomstig uit de San Francisco Bay Area. Dit singer-songwriter duo leerde elkaar tijdens een 'West Coast Songwriters Competition'. Hun naam heeft hoegenaamd geen raakpunten met de kleine gemeenschap in TX, beiden zijn afkomstig van de West Coast. Shelby Lanterman haar roots liggen in Napa CA. en Texas komt uit een klein stadje met de naam Roseville. Texas staat voor Michael Ryan McCauley die de nickname Texas kreeg toebedeeld door zijn collega songwriters.

Beide begonnen al vroeg aan hun solo carrière, zo staat Shelby als sinds haar 16de op het podium en opende al voor namen als Lisa Loeb, Bob Mould en Chris Trappe. In 2016 bracht ze haar solo album 'Paper Thins' uit, een album dat zeer goed werd ontvangen. Michael Ryan McCauley aka Texas mocht al vele awards in ontvangst nemen met als hoogtepunt zijn nummer 'Home' dat werd verkozen als 'Best Song of the Year' tijdens de 'West Coast Songwriters Competition' in 2016.

Sinds ze als duo samenwerken hebben ze al meer dan 150 concerten gegeven over het ganse land, zo speelden ze als 'headliner' in de beroemde 'Great American Music Hall' in San Francisco en het 'Roswell UFO Festival' in 2017 waar het nummer '. Whiskey Drinkin 'Woman' van Shelby Lanterman de prijs won van de 'Original Song Contest'. Sinds hun concerten als 'Shelby Texas' hebben ze al een behoorlijke schare fans achter zich die alsmaar aangroeide door hun 'National Tour' eind 2017. Hun originaliteit bestaat er in om nooit twee shows te geven die op elkaar lijken, met dank aan de interactie met het telkens weer enthousiaste publiek.

Nu is er hun debuutalbum als het duo 'Shelby Texas'. Een resultaat van de energieke en boeiende concerten die ze reeds gaven en waardoor ze al vergeleken worden met een hedendaagse versie van June Carter en Johnny Cash. Hun muziek bestaat uit een mix van Country en klassieke Southern Rock.

Openen doet het duo met het country gevoelige 'No Regrets' en meteen kan je horen waardoor Shelby Lanterman geliefd is in het country genre. Een krachtige en heldere stem die zonder twijfel ook het stevigere aspect zal aan kunnen. Met 'Right Side' komt Michael Ryan Texas' aan de beurt en wordt de sound al meteen een ietsje meer een mix van country en southern rock. Ook hier een stem die 'crystal clear' overkomt en het album al een beetje doet rocken.

'Unrequited' is dan een beauty van een Americana nummer waarbij de stemintonatie me een beetje doet denken aan deze van Star Anna. Beiden weten door afwisselend nummers te brengen de interesse blijvend aan te wakkeren. Afsluiten doen ze op hun debuut met het mooie akoestische 'Glory', en dit in een ietwat breekbare maar intense harmony vocals.

tracks:

01. No Regrets
02. Right Side
03. Unrequited
04. Home
05. Tennessee
06. Gasoline
07. Glory (acoustic)

musicians:

Shelby Lanterman: vocals, guitar
Texas McCauley: vocals, guitar

Jeff Campbell
Gawain Mathews
Kyle Kaprista
Rob Hooper