© Rootsville.eu

Shorty Jetson and his Racketeers (B)
tiltle: Selftitled
music: Roots
year: 2018
label: Tub Thumper Records
release date: march 03, 2018

info artist: Shorty Jetson and the Racketeers

© Rootsville 2018


Robin aka Shorty Jetson and his Racketeers zijn al een paar jaar een graag geziene band in de wereld van roots, rock 'n roll en rockabilly. De legende wil dat hij het product is van vader en moeder die op de Poeyelse heide tijdens het Sjock festival er wel echt zin hadden ;-). Mijn kennismaking dateert al van enkele jaren geleden toen ik 'Robin Jetson' als jonge snaak 'het hofke' van Goezot zag in vuur en vlam zetten, toen nog met een rockabilly 'chick' aan zijn zijde.

Ondertussen ligt gans roots minded België aan zijn voeten en is hij zowel op Goezot, Sjock als tijdens de biggest Rock 'n roll barcrawl te Turnhout een graag geziene gast en hebben ze ook optredens ver buiten de landsgrenzen. Hij brengt ons onvervalste rockabilly fever met soms enige rauwere uitspattingen bijgestaan door de beats van drummer Omar 'Animal' Hauari, leadgitarist Rolf Hartogs aan de Telecaster en bassist Kris Muyldermans. Een CD kon en mocht dus niet uitblijven.


Shorty Jetson @ Rockin' Around Trunhout 2017 © Rootsville

Dit album is er nu en zal zijn officiële release kennen op 3 maart in PC Mollenhof te Poeyel aka Poederlee. Het album werd georkestreerd door JB Biesmans en Bird Steven en werd opgenomen en ingeblikt in de 'Roots House' van Tub Thumper Records. Voor de opnamen werden ook nog enkele gastmuzikanten opgetrommeld zoals bassit Bast Vastaen, saxofonist Glenn 't Gilde, John Roe aan de percussie en de sweet voiced Sharon Pepermans.

Verwacht nu niet een album met daarop grijsgedraaide covers want ingewijden en met regelmaat bezoekers van deze Shory Jetson and his Racketeers dat hij ook een hele reeks eigen originals weet te brengen en daardoor ook duidelijk de skills bezit van een doorwinterde songwriter. De drie eerste nummers zijn trouwens al van eigen hand met opener 'Evil Johnny', 'Real Disease' en het roots rockende 'Knock Knock' eentje dat al vertrouwd klinkt na de het bezoek van de talrijke concerten.

Daarna draait de neus van Shorty Jetson richting country met het van Bakersfield twang gevulde 'East Bound and Down' van Jerry Reed. Wanneer je dan de kaart trekt van country mag ook een Hank Williams niet ontbreken. Met het daaropvolgende 'House of Gold' wordt je wel even stil. Robin en Sharon brengen hier een duet waarbij de rillingen even bezit van je gaan nemen. Onvervalste zeemzoete country maar een prachtig duet dat je terug meeneemt naar de 'Happy Days' van de fifties.

Terug naar de originals met he country swingend 'Get a Grip', nog wat Bakersfield mat 'Dreamin' en het uptempo hillbilly country'ke 'Why Do I Always Drink Too Much'...likewise Shorty, likewise. Met nummers als 'Cherokee Boogie' en 'Dig A Hole' voel je meteen de sfeer die Shorty Jetson and his Racketeers tijdens hun optredens komen op te wekken. In stil contrast met de mooie country ballad 'Light Me Up'. Hell Yeah! Afsluiten doen de racketeers samen met Shorty Jetson zoals ze begonnen zijn en dat is al rockend, it's like a rocket in your pocket. Live mee te maken op 3 maart in Poederlee!

en voor de vrouwelijke fans...eentje van Shorty Jetson tijdens de fotoshoot voor het album...


photo Shorty Jetson © Rootsville

tracks:

01 Evil Johnny
02 Release Disease
03 Knock Knock
04 East Bound and Down
05 House of Gold
06 Get a Grip
07 Dreamin'
08 Why Do I Always Drink Too Much
09 Cherokee Boogie
10 Dig A Hole
11 Light Me Up
12 Little Lil'
13 Rocket in Your Pocket

musicians:

Shorty Jetson: vocals, rhythm guitar
Rolf Hartogs: lead guitar
Omar 'Animal' Hauari: drums
Kris Muyldermans: upright bass

additional musicians:

Bas Vastaen: upright bass
Sharon Pepermans: backing vox
Glenn 't Gilde: sax
John Roe: percussion