© Rootsville.eu

Simone Morris (Can)
tiltle: Setling Up
music: Jazz
release date: november 2, 2018
promotion: Speak Easy (Beverly Kreller)
info artist: Simone Morris

© Rootsville 2018


Met deze "Setling Up" kondigt de uit Toronto afkomstige jazzvocalist Simone Morris haar langverwachte debuutalbum aan. Dit 8 nummers tellende album neemt je mee op een reis in haar sierlijke en soulvolle wereld. Een album waarop enkel eigen originals zijn terug te vinden. Simone's samenwerking met gitarist en co-schrijver Mike Freedman heeft geleid tot een geheel origineel album. Het album is geworteld in jazz en weeft een muzikaal pad dat Morris 'gevarieerde muzikale ervaring en achtergrond overbrugt. Met behulp van haar eigen levenservaringen om op een persoonlijke manier contact te maken met het publiek, houdt ze zich bezig met een intiem gesprek dat haar kijk op leven en liefde onthult.

Hoewel verschillende van de nummers op Settling Up meer aan de zachte kant zijn, zoals 'What A Life', opent het album met 'Baby This Works', een brutaal swingnummer over een spunky verliefde vrouw, die alleen ziet wat ze wil zien. De voortstuwende stand-upbas, vakkundige gedempte trompet en sluw geïnsinueerde vocale techniek vormen samen een geheel betoverend geheel, zo charmant en openhartig als de houding van de vrouw die het beschrijft.

"Do not Come Crying To Me" is een zachte, zachte bossa nova die contrasteert met zijn harde, onverschrokken lyrische gedicht, een die het zeer moeilijke einde van een liefdesaffaire documenteert. "Will to Fight" is een lief, geruststellend, verrassend pop-achtig nummer over het overwinnen van het trauma uit het verleden om vergeving te vinden en het vermogen om vooruit te komen. De piano en elektrische gitaarsolo zijn even smachtend en kwetsbaar als de hoofdrolspeler in het nummer. Het laatste nummer "Take Us Home" is geschreven nadat Morris en haar dochter eind 2016 in een auto-ongeluk zaten, wat aanleiding was voor de creatie van dit album. Gaan nog dieper dan "Will to Fight", nodigt het lome maar emotioneel resonante, Evangelie-getinte lied ons uit om onze problemen de rivier af te drijven, zodat het ons "naar huis" kan brengen naar waar we thuishoren.

tracks:

1. Baby This Works
2. What A Life
3. Don't Come Crying To Me
4. Man In The Corner
5. Java Man
6. Spinning
7. Will To Fight
8. Take Us Home

musicians:

Vocals: Simone Morris
Guitars: Mike Freedman
Piano & Keyboards: Adrean Farrugia
Bass: Chris Adriaanse
Drums: Max Senitt
Trumpet: William Sperandei (Tracks 1 and 5)
Flute: Bill McBirnie (Track 4)
Backup Vocals: Simone Morris