© Rootsville.eu

"Sir" Oliver Mally (A) feat. Peter Schneider (D)
tiltle: Folk Blues Adventures
music: blues
year: 2018
label: United Sounds Records
info artist:
"Sir" Oliver Mally

© Rootsville 2018


Eerder dit jaar bracht de meester singer-songwriter uit Oostenrijk, "Sir" Oliver Mally nog onder de noemer van de "Blues Messengers" het album "Uncut" uit (album report). Voor zijn nieuwste album "Folk Blues Adventures" sloeg "Sir" Oliver Mally de handen in elkaar met de Duitse gitarist Peter Schneider.

"Sir" Oliver Mally is op onze podia een graag geziene gast, mede door zijn intense akoestische blues maar ook elektrisch hebben we deze uit Steiermark afkomstige bluesman al meer dan aardige dingen horen doen.In 2017 ontving hij nog de Gouden Medaille van Steiermark oor zijn verdiensten als muzikant en organisator. Zijn kompaan op dit album, Peter Schneider, heeft ook al meer dan zijn sporen verdiend op muzikaal gebied. Zo leefde en werkte hij een tijdje in Zuid-Amerika maar keerde in 1981 terug naar zijn roots. Zijn debuutalbum "Midnight Blues" bracht hij uit in 1985.

De opnamen voor dit "Folk Blues Adventures" album gebeurden eerder dit jaar op 17 februari in het "Kunstsalon", een kleine bluesclub in Beieren en werd opgenomen door Helmut Bauer. "Sir" Mally Oliver aan het woord dus en dan rest er ons niet anders dan relax achteroverleunen, hoofdkoptelefoon op en genieten maar...

Heerlijke vocale en zeker ook instrumentale conversaties tussen Oliver en Peter met als opener "21st Century Blues". Met het country bluesje "I Can’t Wait To See My Baby" kreeg je meteen een beeld hoe de optredens van "Sir" Oliver Mally zich in een warme omgeving komen te uiten. Bluesy en toch hedendaags. Ook met " Brave Enough" krijgen we nog origneel werk te horen tot we met "No One Can Forgive Me But My Baby" er aan toe zijn voor een sterk gebrachte cover van meester Tom Waits

Het daaropvolgende "Last Summer Pissed Me Off" is dan van de hand van zijn kompaan Peter Schneider. Wanneer we spreken over een akoestische blues avond met hoogstaande muziek mag en kan ook dat bluesje van Bob Dylan niet ontbreken. Met diens "Blind Willie McTell" krijgen we hier een hoogtepunt van maar liefst meer dan 8 minuten ongeëvenaard blues genot. Country boogie à la John Lee Hooker dan met " Turn The Ship Around" dan alvorens aan dit heerlijks een einde komt met "Learning To Fly" van Tom Petty uit 1991.

Al was het misschien niet de bedoeling om dit concert digitaal te registreren, toch zijn we blij dat dit is gebeurd...alhoewel dat we re niet bij waren ;-) RESPECT!

tracks:

01. 21st Century Blues
02. I Can’t Wait To See My Baby
03. Brave Enough
04. No One Can Forgive Me But My Baby
05. Last Summer Pissed Me Off
06. Drivin’ Blues
07. Blind Willie McTell
08. Turn The Ship Around
09. Learning To Fly

musicians:

"Sir" Oliver Mally: voclas, guitar, stomp
Peter Schneider: guitar, harmonica