© Rootsville.eu

Skydive Trio (Nor)
tiltle: Sun Sparkle
music: jazz - fusion - rock
year: 2018
label: Hubro
info artist: Skydive Trio
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Met deze bespreking van het 'Skydive trio' beginnen we aan een triologie uitgegeve, bij 'Hubro' Records'. Het trio bestaat uit Thomas T. Dahl (guitar), Mats Eilertsen (upright and electric bass) en Olavi Louhivuori (drums) en brengen een soms vrij melodieuze mix van jazz en rock. Voor dit 'Skydive Trio' is het meteen hun tweede album na het in 2015 uitgebrachte 'Sun Moee'.

Met als opener het nummer 'Launch' zouden we al kunnen gaan verwijzen naar de Britse iconische formatie van Roger Waters en David Guilmour. Nog maar pas heb ik het meer dan 23 minuten durende 'Echoes' van deze legendarische groep beluisterd waarna ik eerlijk gezegd toch weer even moest bekomen. Deze 'Launch' is veel meer melodieuzer opgevat maar helt uiteraard al dadelijk richting progressieve rock. Meteen erna is er met 'Convoy' een meer dan uitnodigende sfeer te horen.

Nummers als 'Apollo' en 'Engine Rest' huizen uiteraard dichter aan bij het aspect rock dan bij jazz. Vanaf ' Surface Stride' komen de jazz skills van dit trio aan de oppervlakte drijven en evolueert het album richting fusion. Deze ' Sun Sparkle' werd opgenomen in het Deense Kopenhagen waarbij de credits netjes verdeelt worden onder Mats Eilertsen en Olavi Louhivuori met als buitenbeentje het rustige en free jazz gecatalogiseerde Surface Stride, waar ook gitarist Thomas Dhal zich mee heeft ingewerkt.

Met de titeltrack 'Sun Sparkle' opteren ze eerder weer voor het symfonisch en progressieve rock aspect van de plaat. Een album waar zowel rock als jazz liefhebbers zich in kunnen vinden.

tracks:

01 Launch
01 Convoy
03 Apollo
04 Engine Rest
05 Descending
06 Surface Stride
07 Spruce
08 Ascending
09 Sun Sparkle
10 Wish I Was Who? (Camera Off)

musicians:

Thomas T. Dahl: guitar
Mats Eilertsen: upright and electric bass
Olavi Louhivuori: drums