© Rootsville.eu

Slagr (Nor)
tiltle: Dirr
music: free jazz - folk
year: 2018
label: Hubro
info artist: Slagr
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018

 

Het derde album dat samen met die van 'Skydive' en 'Spalshgirl' werd uitgegeven bij 'Hurbo' is dit van de formatie 'Slagr'. Kenmerkend op dit album van deze 'Slage' is zonder meer het gebruik van het instrumentarium en daarmee doelen we dadelijk op de 'Hardanger viool' die door het aanwezig zijn van 8 snaren (4 melodiesnaren en 4 resotaorsnaren) een vaak erg weemoedige en meditatieve teweeg brengt.

Meditaite is ook het 'keyword' bij deze 'Dirr' van het Noorse trio Anna Hytta, Amund Sjolie Sveen en Katrine Schiott. Een benadering van jazz tot folk. Een sound die zich ook weet te kenmerken met de plaats waarvan deze 'Slagr' afkomstig zijn, en dit is het hoge noorden met zijn ongerepte en mooie natuur.

Hun muziek is een samensmelting van melancholische volksmuziek met jazz dit met een sterke minimalistische aard. Kenmerkend voor dit album is dat de nummers gewoon in elkaar overvloeien waarvij het aspect 'meditaite' nogmaals in de kijker wordt gezet. Het is zonder meer een bijzondere luistertrip en een manier van uiteindelijke onthaasting. De productie was in handen van Andreas Mjøs (Jaga Jazzist). Hij zorgt ervoor dat de combinatie van melodieën en instrumenten de deur naar de magische wereld van Slagr wagenwijd openzet.

De vrije expressie van dit trio maakt dat dit album in alle rust moet worden beluisterd en scheppen een benadering van een heel andere wereld. 'Dirr' is een sterk geheel en een adembenemende beleving geworden

tracks

01 Aur
02 Strimesong
03 Flimmer
04 Hel
05 Varle
06 Eir
07 September
08 Oyr

musicians:

Anne Hytta: Hardanger fiddle
Amund Sjølie Sveen: vibraphone
Katrine Schiett : cello