© Rootsville.eu

Small World (B/SA)
tiltle: Live at the Bird's Eye
music: Jazz
release date: april 03, 2018
label: SoulFactory Records

info artist: Small World

© Rootsville 2018


Bij SoulFactory van Tutu Puoane en Ewout Pierreux zitten ze in de juiste flow. Na de voorstelling eerder vorige maand van het album 'We Have A Dream' van Tutu Puoane samen met het Brussels Jazz Orchestra volgt er op 3 april de release van 'Live at the Bird's Eye' van de formatie 'Small World'. Een opname van een 'live' registratie' in de Zwitserse gerenommeerde jazzclub 'The Bird's Eye' te Bazel, en daarmee zitten ze bij dit nog jonge maar vooruitstrevende label op '11'.

'Small World' is een internationale samenwerking tussen dire Belgische jazzmuzikanten en twee collega's uit Zuid-Afrika. Dit improvisatie project bestaat uit Marcus Wyatt (trompet), Ewout Pierreux (piano), Steven Delannoye (tenor sax), Romy Brauteseth (bass) en Teun Verbruggen (drums) en hielden in de herfst een uitgebreide tournee door Europa met als hoogtepunt twee concerten in de Bird’s Eye Jazz Club in Basel, Zwitserland. Dit album is dan ook een 'live' registratie van de concerten in de Bird’s Eye Jazz Club.

Small World, een open improvisatie ensemble waarbij soulvolle en groovy composities een levendig beeld komen te schetsen waartoe dit internationale Quintet in staat is. Bijzonder levendige composities waarbij het speelplezier door de interactie die het meebrengt zich tot een meebelevend beeld komt te schetsen. Deze maand nog op 17 april in Gent en 21 april in Luik te beluisteren. (zie kalender)

tracks:

01 Mister D
02 Hymn
03 Tomorrow is Not Real
04 In This Time
05 Fire
06 Small World
07 Annake Tassou

musicians:

Marcus Wyatt (Johannesburg, South Africa): trumpet
Ewout Pierreux (Antwerp, Belgium): piano
Steven Delannoye (Brussels, Belgium): tenor sax
Romy Brauteseth (Johannesburg, South Africa): bass
Teun Verbruggen (Brussels, Belgium): drums