© Rootsville.eu

Somesh Mathur feat. Scott Kinsey (Ind)
tiltle: Time Stood Still
music: Jazz
release date: 2018
label: Sweet Beats
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Somesh Mathur heeft zijn leven gewijd aan de ontdekking van nieuwe vergezichten op het gebied van muziek. Hij is van nature een ontdekkingsreiziger en heeft met verschillende genres geëxperimenteerd. Hij creëerde een paar momenten van magie in zijn zoektocht om de grenzen van conventionele muziek te verleggen.

Om zijn talent verder aan te scherpen, studeerde Somesh af als een Sangeet Visharad van de beroemde Gandharva Mahavidhyalaya samen met een M.B.A. om de academische strengheid te verkrijgen die in veel van zijn composities is verwerkt. Zijn allereerste professionele concert op de beroemde Sangeet Research Academy betoverde een elite en veeleisend publiek, waaronder oudgedienden van de Indiase klassieke muziek zoals; wijlen Ustad Nissar Hussain Khan; wijlen Pandit V.G.Jog; wijlen Pandit Gyan Prakash Ghosh; de late Ustad Vilayat Khan; Ustad Rashid Khan; Pandit Ajoy Chaktaborty; onder een groot aantal verschillende andere talentvolle artiesten & goeroes.

Vanaf dat moment heeft Somesh nooit meer achterom gekeken en een aantal onderscheidingen gewonnen die zijn dorst opriepen om nieuwe muziekstromen bloot te leggen. Somesh experimenteert met verschillende genres, variërend van Indiase klassieke tot klassieke rock; en alles daartussenin, zoals, jazz, soul, blues, R & B, hip-hop, en western klassiek. De dynamische componist beschikt over een bank met meer dan 110 deuntjes en omvat verschillende genres van muziek.

Time Stood is zijn meest recente aanbod, is een bedwelmende mix van verschillende muziekstijlen, waaronder Sufi, Indiaas klassiek, Ghazals, R & B en jazz-fusion. Opgenomen in Los Angeles en geproduceerd door Scott Kinsey, betovert Somesh Mathur, de gekenmerkte artiest, instrumentalist en vocalist, met zijn melodieuze zang. De band is opwindend en legt een solide basis naar de muziek.

 

tracks:

1. Nectar
2. Whats With The World
3. Aand Time Stood Still
4. Soulmate
5. When You're Happy
6. Sufi Sojourn
7. Sweet Beats
8. My Beloved
9. Trinity
10. Danseyse in Distress

musicians:

Somesh Mathur - vocals
Anthony Crawford: bass on tracks on 4 & 5
Jimmy Earl: bass on track 6
Gergo Borlai: drums
Josh Smith: guitar on tracks on 1 & 3
Steve Tavaglione: alto saxophone on track 5 & Flute on 7
Katisse Buckingham: flute on track 8
Hidayat Khan: sitar on track 9
Sanjay Sant: sitar on track 3
Rafiq Ahmed: sarangi on track 10
Additional vocals: Dr. Meeta Saxena, Dr. Yogini Nath, Shibani Kashyap, Mohammed Alnuma, Jason Joseph, and Frescia Belmar