© Rootsville.eu

Son of the Velvet Rat (A)
tiltle: The Late Show (Live)
music: Americana
year: 2018
label: Fluff & Gravy Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Son of the Velvet Rat

© Rootsville 2018

 

Met de Oostenrijkse singer-songwriter Georg Altziebler aka Son of the Velvet rat maakte ik een eerste maal kennis met zijn album 'Dorado'. Deze 'Son Of The Velvet Rat' is gebouwd rondom hemzelf en zijn echtgenote Heike Binder. Tot 2013 huisden dit Oostenrijkse duo nog in de bergen van Tirol maar sinds dan is de Californische woestijn rond Joshua Tree hun vaste stek geworden en zo kunnen we bijna gaan spreken van de omgekeerde wereld. Hun muziek is een mix tussen Townes Van Zandt, een Ry Cooder en een Tom Waits en met een vaste inbreng aan kwaliteit. Dit nieuwe album 'The Late Show' is een 'live' registratie van een concert opgenomen in het Oostenrijkse Wenen.

Met een live opname het jaar na het uitbrengen schuilt er natuurlijk ook het gevaar dat we een herhaling krijgen van nummers als blijft het hier beperkt tot een paar nummers en dat zijn er dan die we wel nogmaals willen horen. Nummers als 'Copper Hill' en 'Surfer Joe' worden ook mede gedragen door de sterke inbreng en de blazers vanop 'Dorado' worden nu vervangen door de accordeon van vrouwtje Heike Binder. Heerlijke sfeernummers zeker het aanstekelijke 'Surfer Joe'.

Het lijkt wel of dit echtpaar hun aangename Americana recht vanuit de Californische woestijn naar ons continent willen brengen en daardoor het drukke leven in de stad willen verdringen. Georg Altziebler heeft een warme mar ook hese klankkleur en dit in combinatie van aangename teksten en versterkt door de accordeon grooves van Heike en de Rhodes van Dominik Krejab is een meer dan geslaagde combinatie te noemen. Een album dat hun gepassioneerde muziek tot diep in je laat doordringen. Zo ook met het prachtige 'Sweet Angela' waar weerom de accordeon van Heike Binder rillingen over je heen doen komen. Alvast een aanrader moesten ze ooit hier in ons landje te beluisteren zijn.

tracks:

01 Little Flower
02 Copper Hill
03 Surfer Joe
04 Moment of Fame
05 Lovesong No. 9
06 Do You Love Me?
07 Friends With God
08 Sweet Angela
09 Another Glass of Champagne
10 Franklin Avenue
11 Carry On

musicians:

Georg Altziebler
Heike Binder
Domini Krejan
Felix Krüger
Muck Willmann