© Rootsville.eu

Sons of Rhythm (Can)
tiltle: Selftiled (EP)
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: june 22, 2018
label: independent
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Sons of Rhythm

© Rootsville 2018

 

Toronto heeft weerom een nieuw uitzonderlijk trio laten ontdekken met deze 'Sons of Friends'. Het Trio bestaat uit Mick Maratta, Mike Carbone en Federico Luiu en brengen op hun debuutalbum een mix van blues en rhythm 'n blues en zelfs met een nummer 'Will I Ever See You Again' gaan ze zelfs een beetje richting Americana.

Tijdens hun beginjaar 2015 mochten ze zelfs openen voor Matt Schofield en een jaar later stonden ze reeds gekend als de fijnste sessie muzikanten die de Toronto scène al heeft voortgebracht. Op deze 'selftiltled EP' vinden we 7 nummers terug waarop ze openen met de floorfiller 'My Time Is Gonna Come'. Een wervelende start van deze 'Sons of Rhythm' met deze footstompin' opener waarna ze bluesy vervolgen met 'Talkin' Bout My Baby'.

Op het soulvolle 'You've Got A Friend' leggen ze met deze titel uiteraard een link naar Carole King's million seller. Hun arrangement op Lee Dorsey's 'Everything I Do Gonna Be Funky' heeft de soul van Lee Dorsey maar brengt de funk in zich naar buiten alsof Lou Donaldson zich er mee heeft gemoeid. Afsluiten doen ze met het Jump bluesje 'Swing Thing' ...let's rock, let's roll!

tracks:

  1. My Time Is Gonna Come
  2. Talkin' Bout My Baby
  3. You've Got A Friend
  4. Will I Ever See You Again
  5. Everything I Do Gonna Be Funky
  6. Swing Thing

musicians:

Mick Maratta: vocals, bass
Frederico Luilu: guitar
Mike Carbone: drums