© Rootsville.eu

Spanish Harlem Orchestra (US)
tiltle: Anniversary
music: Latin Jazz
year: 2018
label: independent
promotion: Lydia Liedman Promotions
release date: april 16, 2018

info artist: Spanish Harlem Orchestra

© Rootsville 2018


Dit 'Spanish Harlem Orchestra' is niet ontstaan na de de hit van Ben E. King maar is een formatiedie ons excellente en authentieke Latin Jazz brengen. Deze 'Spanish Harlem Orchestra' vielen met hun onvervalste salsa al meermaals in de prijzen en heeben reeds tot twee maal terug een 'Grammy' gewonnen.

Om hun 15de verjaardag te vieren brengen ze nu onder leiding van hun dirigent en oprichter Oscar Hernández hun zesde studioalbum op de markt. De 'release' is voorzien voor 16 april 2018 en is een ode aan de salsa en rumba die deze muziek zo integrerend maakt. in hun missie om de 'legacy' van deze aanstekelijke muziek levendig te houden zijn ze dus best in hun opzet geslaagd.

Dertien 'high energy' composities waarvoor je het ritme zelfs niet in de benen hoeft te hebben om op deze uitvoerige ritmes te bewegen. Ieder lid van dit 'SHO' heeft zijn geschiedenis met de 'Salsa Dura' en andere Latin jazz. Hernández’s zijn band met deze muziek gaat al terug tot begin jaren 70-tig. Een periode waarin hij optrad met namen als Tito Puente, Celia Cruz, Ray Barretto. Hij werd ook de muzikale direkteer bij Paul Simon en dirigent en arrangementschrijver voor Gloria Estefan.

'Anniversary' een 13 nummers wervelende Salsa show met nummers als 'Esa Nena', 'Y Deja' van Ruben Blade en 'Guaracha Y Bembe' van Cheo Feliciano. Met als producer Oscar Hernández en co-producer Doug Beavers. Op Hernández zijn original ' Somos Uno' vermelden we nog het gastoptreden van trompettist Randy Brecker.

tracks:

01 Esa Nena
02 Yo Te Prometo
03 Dime Tú
04 Goza El Ritmo
05 Echa Pa'Lante
06 Guaracha Y Bembe
07 Y Deja
08 La Media Vuelta
09 Cáncion Para Ti
10 Como Te Quise
11 Tres Palabres
12 Somos Uno feat. Randy Brecker
13 Soy El Tambor

musicians:

Oscar Hernández: orchest leader, piano
Marco Bermúdez: vocals
Carlos Crasante: vocals
Jeremy Bosch: vocals, flute
Manuel Riuz: trumpet
Hector Cólon: trumpet
Doug Beavers: trombone
Noah Bless: trombone
Mitch Frohman: baritone sax, flute
Luisito Quintero: timbales
George Delgado: congas
Jorge González: bongos, maracas
Gerardo Madera: bass

special giuest:

Randy Brecker: trumpet