© Rootsville.eu

Stefano Ronchi (I)

tiltle: In Close Embrace
music: blues
year: 2017
label: Gaztelupeko Hotsak

info artist: Stefano Ronchi

© Rootsville 2018


Alhoewel wonende in Berlijn is deze Stefano Ronchi een rasechte Italiaan. Zijn nickname 'Slidin' Wolf' is de erfenis van zijn voorliefde voor akoestische blues uit de 20 en 30-tiger jaren waarbij de Delta blues een grote rol bij hem speelt. Op zijn 'In Close Embrace' album mixed hij de Delta sound met deze van Piedmont blues zoals we dit kennen van onder meer Blind Willie McTell en later ook van Sonny Terry en Brownie McGhee. Naast het brengen van blues is Stefano Ronchi ook een voortreffelijk fotograaf.

Het respect dat hij voelt voor deze tijd in de blues is volkomen oprecht waardoor hij over gans Europa al kwam op te treden. Zijn laatste samenwerking is deze met drummer Tony Coleman die we kennen van bij legenden als er zijn BB King, Albert King en Etta James. In 2012 speelde hij gitaar op het album 'Come il suono dei passi sulla neve' van Zibba en Almalibre, een album dat de belangrijke 'Premio Tenco Award' won als beste album van dat jaar. Deze 'In Close Embrace' werd opgenomen in zijn eigen 'The Groovin' Tomato' studio in Berlijn en telt 13 nummers. Het is het tweede solo album van Stefano Ronchi na 'I'm Ready' uit 2012. In ons land was hij reeds te zien in de 'Banana Peel' te Ruislede.

Openen doet hij volkomen in gospel stijl met 'Have Mercy'. Nummers als 'Before I Say Goodbye' en 'Down in New Orleans' laten zich heerlijk beluisteren. Zeker op 'Down To The River' brengt hij de Delta zeer dicht bij. Stefano heeft een zeer warme stem en voelt goed aan wat hij zingt. Soms heeft zijn speelstijl ook een beetje 'Spaans' in zich zoals te horen valt op zijn arrangement van 'St James Infirmary'. Nummers als 'Joshua Fit The Battle of Jericho' hebben een Lo-Fi intro maar wanneer de ganse band zijn intrede doet voelt het warm aan. Voor mij een aangename kennismaking met deze Stefano Ronchi.

 

tracks:

01. Have Mercy
02. Before I Say Goodbye
03. Down To The River
04. Darkness On The Delta
05. Everything I Know About The Blues
06. St James Infirmary
07. My Last Request
08. Down In New Orleans
09. 10 Minutes Blues
10. Joshua Fit The Battle Of Jericho
11. Nothing Else Matters
12. At The End
13. To Glorious Days Ahead