© Rootsville.eu

Steve Dawson (Can)
tiltle: Lucky Hand
music: Singer-songwriter - Folk
release date: may 18 (US & Can) june 15, 2018 (Europe)
label: Black Hen Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones) (Europe)
promotion: Sarah French Publicity (US & Canada)
distribution: Proper Music
info artist: Steve Dawson

© Rootsville 2018


Steve Dawson werd geboren in Vancouver en is een Canadese gitarist, songwriter en producer. Als producer werkte hij al samen met onder meer Jim Byrnes, Kelly Joe Phelps, Old Man Luedecke, The Sojourners en The Deep Dark Woods. Steve won al verschillende 'Juno Awards' waaronder deze van 'Contemporary Jazz Album' in 2004, dit samen met 'The Great Uncles of the Revolution'. Het jaar ervoor won hij de award voor 'Traditional Group Album' met Zubot & Dawson.

Hij is een begenadigd gitarist en zijn album 'Nightshade' stond in de Top 10 Guitar Albums van het jaar 2011. In 2005, 2006 en 2010 won hij de Canadian Folk Music Award en won ook in 2002 met 'The Great Uncles of the Revolution' de Grand Prix de Jazz de Montreal op het Montreal Jazz Festival. Steve Dawson verhuisde naar Nashville waar hij zijn eigen studio heeft opgezet, een studo van waaruit hij andere artiesten hun album opneemt producet.

Steve zijn skills zijn fingerpicking en akoestische slide, en zijn snelheid roept op zijn beurt de wijlen Bob Brozman ("Bone Cave"), Missisippi John Hurt en Jorma Kaukonen op ("Hale Road Revelation"), dit met een hoogst originele persoonlijkheid. Samen met Jesse en Josh Zubot namhij dit album op versterkt met Mandolinist John Reischman, evenals de mondharmonica van de lokale veteraan Charlie McCoy. Een album met virtuositeit en bijzonder inventief waar liefhebbers van een Ry Cooder bijzonder mee in hun nopjes zullen zijn. 'Lucky Hand' is een album met daarop 10 filmische nummers.

tracks:

01. The Circuit Rider of Pigeon Forge
02. Bentonia Blues
03. Bone Cave
04. Hale Road Revelation
05. Old Hickory Breakdown
06. Little Harpeth
07. Lucky Hand
08. Hollow Tree Gap
09. Lonesome Ace
10. Bugscuffle

musicians:

Steve Dawson
Jesse Zubot
Josh Zubot
John Castelic
Peggy Lee
John Reischman
Charlie McCoy