© Rootsville.eu

Steve Future (SE)
tiltle: 7 Cities
music: Blues - Rock
release date: july 13, 2018
label: Blue Future Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Steve Future

© Rootsville 2018


De Zweedse blues scène maakte kennis met deze Steve Future in 1984 maar het duurde nog 10 jaar eer zijn eerste album "First Take" op de markt kwam. Een album dat nog steeds veel betekend voor Steve Future. Met deze "7 cities" staat het conto voor deze Zweedse bluesman op "8". Niet zomaar een album maar een bloemlezing uit zijn carrière waarbij we 34 jaar ervaring te horen krijgen met ook werk uit de albums "Four Cities", "It Takes Time" en "The 9 Others".

In een tijdspanne van 34 jaar kunnen de interesse voor andere muziek genres worden aangewakkerd en dit kan je op dit album duidelijk horen. Openen doet hij in de stijl van een doorwinterde bluesrocker met "Bananas & Diamonds", ook "Blue Heron" kunnen we onder dezelfde noemer plaatsen. Met "Waterfall" zoekt Steve Future dadelijk andere oorden op en belanden we zo in de ukelele wereld van Israel Kaʻanoʻi Kamakawiwoʻole aka Bruddah Iz.

Doordat we enkele decennia onder de loop nemen komen als begeleidende muzikanten zich een hele lijst aanmelden in de credits. Zo vinden we in het nummer "Rat Poison" zelfs de naam terug van basist Dean Zucchero van de 'Mama's Boys'. "Cicil War" is dan weer een aangenaam country-bluesje om luisteren daar waar we met 'Railway Layers Daughters Blues' echt beland zijn in het landschap van de blues.

Met 'Don't Mean Nothing' neemt Steve Future ons mee op een tripje richting New Orleans. 34 jaar ervaring en dan wordt er niet op een nummer meer of minder gezien. Zo staan op deze "7 Cities" liefst 18 nummers. Ook de verschillende aspecten van de blues worden belicht door Steve Future gaande van "Blended" over het rockende "Steal The Water" tot het popy klinkende "Woman in Panoramic". Een album vol diversiteit deze "7 Cities" van Steve future en voor mij een aangename kennismaking.

tracks:

01. Bananas & Diamonds
02. Blue Heron
03. Waterfall
04. Civil War
05. Railway Layers Daughters Blues
06. Don't Mean Nothing
07. Trinity
08. Black Water
09. Future Kids
10. Brand New Day
11. Rat Poison
12. Blended
13. Keyhole Massacre
14. Steal The Water
15. Burning Wheels
16. Boned Rock
17. Woman in Panoramic
18. Blue Volvo (Berlin)

musicians:

Steve Future
Björn Melin
Peter Melin
Joakim Jägerhult
Tayus Wynter
Kirsten Marie Ellington
Jenise Wynter
Björn Uhr
James Bradley Junior
Georgia English
Joe Firstman
Max Schultz
Deanna Carroll
Mick James
Bobby Rondelli
Jeff Chaz
Dean Zucchero
Allyn Robinson
John Autin
Simon Carlstedt
Mia Lexie
Henrik Wartel