© Rootsville.eu

Steve Krase Band (US)
tiltle: Just Waitin'
music: Blues
release date: 2018
label: Connor Ray Music
info artist: Steve Krase

© Rootsville 2018


Met de in Brooklyn geboren Steve Krase is hij met deze "Just Waitin'" aan zijn vierde album toe. Vorig jaar bracht jij nog het album "Should've Seen It Coming" uit. Steve reisde zowat de ganse States af om zich via Californië en Louisiana eindelijk zijn vaste stek te hebben gevonden in Houston. Na een decennium bij Jerry Lightfoot & The Essentials te hebben gespeeld vond hij het tijd om zijn eigen "Steve Krase & The In Crowd" op te gaan richten.

Daar waar zijn vorig album zicht oriënteerde tot enkel de "West Coast" blues slaat hij met deze "Just Waitin'" een andere richting in. Een album met daarop 10 tracks waar veelal de covers de aandacht stelen zoals bij opener "Settin' The Woods On Fire" van Hank Williams uit 1952, hier dan meer in de versie van de country-rock band "The Tractors".

Als voormalig bewonderaar van de J.Geils Band kan je dit best horen op "Blame It All On Love", maar ook invloeden van Little Walter, Charlie Musselwhite en Kim Wilson zijn duidelijk merkbaar. Na de country rocker "Settin' The Woods On Fire" krijgen we met " I Don't Mind" een knipoog richting Bo Diddley. Een stukje geschiedenis ook met nummers als "All In The Mood" en "My Baby Walked Off" van Chester Burnett aka Howlin' Wolf. "Just Waitin’ On My Brand New Baby" brengt dan weer de Texas shuffle op de voorgrond daar waar Steve Krase en zijn band ook richting Baton Rouge deinen met "The Ballad Of Jed Clampett".

De meeste ambiannce wordt hier op deze "Just Waitin'" verkregen bij hun versie van Chester's "Everybody's....In The Mood" en dat zijn we ook na het beluisteren van deze "Just Waitin'". Best aangenaam album van Steve Krase Band.

 

tracks:

01. Settin' The Woods On Fire
02. I Don't Mind
03. Just Waitin' On My Brand New Baby
04. Irene Irene
05. The Ballad Of Jed Clampett
06. All In The Mood
07. Dirty Dirty
08. Blame It All On Love
09. Nobody Loves Me
10. My Baby Walked Off