© Rootsville.eu

Steve McQuarry (US)
tiltle: Aire
music: Jazz
release date: 2018
label: Mandala Records
info artist: Steve McQuarry
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Wanneer je moeder dagdagelijks piano speelt kan het ook niet anders of je verdere leven wordt daardoor bepaald. Dit overkwam toetsenist en producer Steve McQuarry tijdens zijn jeugd in Denver Colorado en zo ging hij studeren aan de Eastman School of Music, de Universiteit van Colorado in Denver, Berklee School Of Music, de Universiteit van Californië in San Diego en de Alexander Universiteit.

Stephen heeft opgetreden met gerenommeerde artiesten zoals wijlen Dizzy Gillespie, Clare Fischer, Louie Bellson, Red Rodney (Charlie Parker), Tom Scott, wijlen John Cage, Laurie Anderson, Vinnie Colaiuta (Sting, Herbie Hancock, Frank Zappa), Nathan East (Eric Clapton, Herbie Hancock, Bob James), Bill Rich (Jimi Hendrix, Buddy Miles, Taj Mahal) en het Colorado Symphony Orchestra.

Vandaag is Stephen aan het componeren en opnemen op zijn eigen indie-label, Mandala Records en werkt hij aan orkestratieprojecten in de filmgemeenschap waarbij hij zijn andere bands leidt als Resonance, Echelon, McQuarry Organ Trio en het Mandala Orchestra.

Dit solo album betreft enkel 2 composities die beiden ongeveer een half uur in beslag nemen en zo het volledige album komen te voltooien. Een intiem album waarbij je komt weg te dromen in het gevoel alsof alles komt stil te staan, een onthaastingproces in acht nemend.

tracks:

01. Aire 1 - 29:30
02. Aire 2 - 29:26

musicians:

Steve McQuarry: piano