© Rootsville.eu

Stompin' Heat (D)
tiltle: Live at Stummsche Reithalle (EP)
music: Rough Blues
year: 2018
label: Respect Music Hamburg
booking: JH Blues Vibrations Agency

info artist: Stompin' Heat

© Rootsville 2018


'Stompin' Heat' is een Duitse blues band die na twee jaar te toeren met hun 'Rough 'n Tough Tour' besloten om de noemer van blues en/of bluesrock gewoonweg te veranderen in 'Rough Blues'. Als voormalig HD-rider zou ik het evenwel gewoonweg 'Biker Blues' kunnen noemen. Straight no-nonsens rockin' blues in de geest van een Rory Ghllagher.

Het idee om hun muziek 'rough blues' te gaan noemen kwam van zanger en harper Blind Dog Mayer en de veteraan wan de Southwest German blues scène Martin "Magman" Müller. Hun doel is om hun vernieuwende sound te mixen met de ons vertrouwde Delta blues samen met Jump 'n Jive accents, geïnspireerd door Texas blues maar vooral met het oog op een resultaat met pure drivin' boogie.

Op deze 'live' registratie in de 'Stummsche Reithalle' te Neunkirchen vinden we 6 nummers terug die in eerste instantie een breed spectrum van de blues bestrijken. Zo openen ze met Gary Clark Jr. zijn 'Don’t Owe You A Thang' waarna ze in een hogere versnelling overschakelen met een geslaagde versie van 'Roadhouse Blues' van The Doors. Stevig rockend met daarop de howlin' harp van Blind Dog Mayer.

Wanneer je luistert naar de klankkleur van Martin “Magman” Müller denk je eerst aan een onvervalste hardrocker waarna de 'headbangers' onder ons zich volledig kunnen uitleven met Gallagher's 'Bullfrog Blues'. Afsluiten doen ze met Hound Dog Taylor zijn 'Give Me Back My Wig', en dit in zesde versnelling....

tracks:

1. Don’t Owe You A Thang
2. Roadhouse Blues
3. Next Door Neighbor Blues
4. Anytime You Want
5. Bullfrog Blues
6. Give Me Back My Wig

musicians:

Blind Dog Mayer: vocals, harp, percussion
Martin “Magman” Müller: guitars, stomp-box
Wilfried Ruth: Bass
Markus Rech: drums (in 4-men Line Up)