© Rootsville.eu

Sugar Brown (US)
tiltle: It's A Blues World (Calling All Blues)
music: blues
year: 2018
label: independent

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Sugar Brown

© Rootsville 2018


Ook al leeft Ken Chester aka Sugar Brown in Toronto, toch werd hij geboren in Bowling Green, Ohio. De blues die leerde hij in Chicago samen met de welgekende Taildragger. In 2014 bracht hij zijn debuutalbum uit en een jaartje later volgde 'Poor Lazerus'. Twee albums die meteen goede kritieken wisten op te leveren. Met Sugar Brown zijn blues brengt hij je terug in de tijd en dit ondanks zijn nog relatieve jonge leeftijd (geboren in 1971).

Het is ook aan te prijzen dat van de 13 nummers op dit album er 8 eigen composities zijn. Het album werd opgenomen in de 'Marquee Sounds Studio' in Toronto onder de deskundige leiding van Braden Sauder. Met als opener 'Hummingbird' krijgen we een swingend bluesje voor de kiezen, een luchtig deuntje versterkt door enige affectie met boogie woogie. Met 'Love Me Twice' wordt enigszins al een beetje gas terug genomen maar blijft het een toch een knap nummer.

Met 'Louse Dime' zouden we gaan stellen dat het hier, mede door Nichol Robertson aan de banjo een bluesgrass bluesje betreft. Ook voor Chicago Blues neemt deze Sugar Brown de tijd en zo klinkt 'Sure As The Star' dan als een pre-war up tempo shuffle. Verder hebben we nog uitstekende bluesjes als de titeltrack 'It's a Blues World', dit met een knipoog naar de traditional 'House of The Rising Sun'. Op 'Hard To Love' dan neemt Sugar Brown ons daadwerkelijk terug richting Delta.

Is het nu country blues als met 'Tide Blues' of de rockende boogie 'Looking for 2 O'clock' deze 'It's a Blues World' biedt voldoende diversiteit zodat het in bereik is van menige blues liefhebbers.

tracks:

01 Hummingbird
02 Love Me Twice
03 Lousy Dime
04 Sure As The Stars
05 It's a Blues World
06 Hard To Love
07 Frying Pan
08 What I Know
09 Tide Blues
10 Those Things You Said
11 Looking for 2 O'clock
12 Dew On The Grass
13 Brothers

musicians:

Sugar Brown: vocals, guitar, harmonica
Rockin’ Johnny Burgin: guitar
Michelle Josef: drums
Russ Boswell: upright and electric bass
Minnie Heart: bass, guitar, fiddle, baritone sax
Nichol Robertson: guitar, banjo
Julian Fauth: piano and Farfisa
Chuck Bucket: drums
Bill Howard: tambourine and bass drum