© Rootsville.eu

Sundae & Mr. Goessl (US)
tiltle: When You're Smiling
music: Vintage Jazz
year: 2018
label: independent
release date: march 06, 2018

info artist: Sunday and Mr. Goessl
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Diegen die hier in Europa niet zo vertrouwd zijn met de jazz scène in Seattle zullen zich wel even het voorhoofd fronzen dat deze 'When You're Smiling' reeds het 5de studio album van Seattle's meest geprezen Vintage Jazz duo. Dus met dank aan Kari Gaffney dat hij dit vrolijk klinkende duo aan ons kwam voor te stellen.

Kate Voss aka Sundae werd nog verkozen als beste 'Vocalist of the Year' in Seattle en gitarist Jason Goessl vormen een duo dat ùet hun vintange sound de charme en nostalgie van de tijd van toen terug onder onze attentie brengen. Kate en Jason zijn nog maar in het echt verbonden en leveren als sinds 2014 het intens genot van deze muziek. Opmerkelijk is dat je naast de jazzy rifs van Jason een Kate Voss hoort op de melodica en dit uis toch niet zo alledaags te noemen. Met een snare drum, percussie en het jazzy gitaarwerk zou dit duo hier op onze podia niet misstaan.

Dit 5de studio album omvat 15 nummers waaronder heel wat onweerstaanbare klassiekers openend met 'When You're Smiling' uit 1928 waarvan we uiteraard de weergaloze versie van Satchmo nog kennen. Hier op dit album in een uiterst vrolijk en swingende versie. Hierna krijgen we het Latin gevoelige 'Perhaps' inclusief met Kate op de melodica die hier een Argentijnse tango ten beste geeft.. Na standard 'Stardust' volgt er Peggy Lee's 'Bye Bye Blues.

Onder de indruk van de moderne sound van Melody Gardot ging ze bij haar 'If the Stars Were Mine' even lenen. Nummers als 'Embraceable You ' en 'The Best Is Yet to Come' brengen ze in full speed dan een uitermate geslaagde versie van Duke's 'Caravan'. Heerlijk de combinatie van jazzgitaar, melodica en een Adrian Van Batenburg enkel op de 'snare'. Gewoonweg geniaal is ook de cultsong 'Bang Bang' in de versie van Nancy Sinatra. Met 'A Love I Can’t Explain ' doen ze echt de swingin' jaren van jazz herleven en bevinden wij ons in 'Blue Heaven'. Super plaat.

Good music from good people...

tracks:

01. When You’re Smiling
02. Perhaps
03. Stardust
04. Bye Bye Blues
05. If the Stars Were Mine
06. Embraceable You
07. The Best Is Yet to Come
08. Caravan
09. Bang Bang
10. A Love I Can’t Explain
11. A Wink And A Smile
12. S’wonderful
13. My Blue Heaven
14. Anytime
15. Crescent City Blues

musicians:

Kate Voss: vocals, melodica, bells
Jason Goessl: guitar & chimes
Adrian Van Batenburg: drums on #1, 4, 7, 8, 10, 12, 14
Sam Esecson: percussion, drums on #2,5