© Rootsville.eu

Surrender Hill (US)
tiltle: Tore Down Fences
music: Americana
release date: 2018
label: Blue Belly Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Surrender Hill

© Rootsville 2018


het echtpaar en soulmates Roberts Dean Salmon en Afton Seekins leerden elkaar kennen in 2013 in Arizona. Beiden waren singer-songwriters die afzonderlijk hun werk op de markt wisten te brengen. Van origine komt deze Afton uit Alaska maar toen ze amper 5 was verhuisden haar ouders richting Arizona en daar ontstond in 2014 dit duo genaamd ‘Surrender Hill’. Het resulteerde in 2015 in een "selftitled" debuutalbum en vorig jaar brachten ze hun "Right Here Right Now" uit.

"Surrender Hill" brengen uitstekende Americana waarbij je bij het luisteren jezelf lang uit in de zetel kan neer vleien. Nu is er hun nieuwste album "Tore Down Fences", een album met daarop 13 nieuwe originals van de hand van beide singer-songwriters. Al meteen openen ze op deze "Tore Down Fences" met "If I Can't Have You", een tearjerker van formaat. Zowat het ganse album nemen ze je mee op een zeemzoete trip doorheen Americana land met materiaal dat zonder meer bij de top hoort.

De stemintonatie van een Roberts Dean Salmon heeft iets weg van een Tom Russell en deze van Afton Seekins is alsof ze van bij de geboorte is voorbestemd voor dit soort van muziek. Hemels dan ook wanneer beiden een duet brengen zoals in het wondermooie "Up in Flames". Titeltrack "Tore Down Fences" is een nummer over het aantal levens dat kan veranderen als de juiste persoon langskomt.

"Get Along" is een eerder donker rock-country nummer maar zonder de aangename Americana willen te verloochenen. Op "Still Summer Sky" krijgen we een Afton Seekins te horen in vol ornaat met als rode draad de steel guitar van een Mike Daly. Met "Misbehave" en "PBR and Cigarettes" gaan ze hier uit met als resultaat weerom een hoogstaande prestatie van deze "Surrender Hill".

tracks:

 1. If I Can't Have You
 2. Brighter Shade of Everything
 3. Time Moves On
 4. Up in Flames
 5. Tore Down Fences
 6. I Ride Alone
 7. Forever
 8. Ghosts That Fill the Room
 9. Get Along
 10. Stones
 11. Still Summer Sky
 12. Misbehave
 13. PBR and Cigarettes

musicians:

Robin Dean Salmon: guitars, vocals
Afton Seekins Salmon: vocals, percussion
Matt Crouse: drums, percussion
Eric Fritsch: bass, B3
Mika Waldren: electric guitar
Jonathan Callicutt: rhythm guitar
Mike Daly: steel guitar, dobro