© Rootsville.eu

Suzie Vinnick (Can)
tiltle: Shake The Love Around
music: Blues - Roots
year: 2018
label: independent
release date: march, 2018

info artist: Suzie Vinnick

© Rootsville 2018


We blijven maar open deuren intrappen tot dat ze het door hebben dat in Canada nog een resem getalenteerde blues muzikanten zijn gehuisvest, en eentje daarvan is deze Suzie Vinnick. Met deze 'Shake The Love Around' is deze in Toronto wonende singer-songwriter aan haar zesde solo album toe. In onze contreien hebben we deze Suzie Vinnick nog niet mogen aanschouwen en dat is alleen maar het gevolg dat deze 10X Maple Blues Award winner voldoende aandacht krijgt in haar eigen land.

Deze 'Shake The Love Around' is een album waarop 12 nummers de perfecte balans vinden tussen rockin' blues en uitstekende Americana. Met dit album wil ze enkel aantonen dat de wereld nog steeds een goede plaats is om te vertoeven ondanks de soms donkere vooruitzichten. Met het openende ''Happy As Hell' geschreven door Dean McTaggert brengt ze de bluesrockers onder ons al meteen in extase. Een nummer waarin de soulvolle sax van Johnnie Johnson een meerwaarde brengt. Met het daaropvolgende 'The Golden Rule' etaleert ze haar kunnen als singer-songwriter waarna de blues het terug overneemt met ' Lean Into The Light'. Een nummer waarop songwriter David Leask tevens ook de backing vocals voor zijn rekening neemt.

Op 'Crying A River For You' veranderd ze het geweer van schouder en brengt ons een soulvolle ballad, waarna ze op Percy Mayfield's 'The Danger Zone' de basgitaar onder handen neemt. A beautiful voice and here bassguitar. Op 'Cry Me A River' dat werd geschreven door Blair Packman krijgen we als gat zelfs niemand minder dan Colin Linden en het afsluitende 'Drift Away' is er eentje van haar landgenoot Matt Andersen.

Mooi en perfect uitgebalanceerd album waarop deze Suzie Vinnick laat horen dat ze van alle markten thuis is...

tracks:

01 Happy As Hell
02 The Golden Rule
03 Lean Into The Light
04 Watch Me
05 A Hundred And Ten In The Shade
06 Crying A River For You
07 The Danger Zone
08 Find Some Freedom
09 Creaking Pines
10 All I Wanna Do
11 Beautiful Little Fool
12 Drift Away

musicians:

Suzie Vinnick: vocals, guitars, bass
Mark Lalama: keyboards
Gary Craig: drums

special guests:

Johnnie Johnson: sax
Colin Linden: guitar
David Leask: backing vox