© Rootsville.eu

Swampcandy (US)
tiltle: Mine
music: Roots - Hillbilly Punk
release date: september 14, 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Swampcandy

© Rootsville 2018


Swampcandy is een roots-blues duo dat bestaat uit zanger en gitarist Ruben Dobbs en bassist Joey Mitchell. Beiden vonden elkaar in 2010 en zijn afkomstig uit Annapolis (Maryland) al was het Ruben Dobbs die deze "Swampcandy" in 2007 kwam op te richten. Deze "Mine" is het 5de album en opvolger van "Land", van dit rootsduo en bevat 13 nummers. Hun Hillybilly Punk zoals ze het zelf beschrijven bevat flarden Americana en Blues beïnvloed door wereldmuziek en rauwe roots rock 'n roll.

Openingsnummer "JC's Revenge" is een krachtige footstompin' binnenkomer die door Ruben Dodd beschreven wordt als devil music. Powerful nummers zoals "Party with The Devil" wordt verzacht door de vocals van Gina F Cottey en heeft heel wat ragtime in huis, net als bij het opzwepende en punky "Red Shoes".

Op nummers als "Dead man Walking" komt dan weer de punk volledig bovendrijven en solliciteert de band voor een gig op "Muddy Roots". Het nummer "Years on End" komt dan weer mede door de piano en bass intro bijzonder majestueus over, met een knipoog naar Nick Cave. Swampcandy is eigentijds en bijzonder geschikt voor kleinere festival tenten. van punk tot het theatrale "Burn the Meadow" heeft deze "Mine" meer dan genoeg diversiteit in huis om iedereen te kunnen behagen.

 

tracks:

01 JC's Revenge
02 Party with the Devil
03 Holy Rope
04 San Francisco
05 Red Shoes
06 Dead Man Walking
07 Years on End
08 Anger
09 Baby's Sick
10 Sack of Bones
11 Burn the Meadow
12 Knock Out
13 Never Going Back