© Rootsville.eu

Sy Smith (US)
tiltle: Sometimes A Rose Will Grow In Concrete
music: Jazz - Neo Soul - R&B
year: 2018
label: Psyko! Records
info artist: Sy Smith

© Rootsville 2018


Voor deze Sy Smith is 'Sometimes A Rose Will Grow In Concrete' haar 5de studio album. Het album werd uitgegeven bij haar eigen 'Psyko! Records'. Buiten haar werk als producer, muzikant en actrice is ze nog een uitstekend songwriter en schreef daarbij als nummers voor anderen waarbij Carlos Santana zeker en vast in het oog springt en staat gekend als 'The Underground Queen of R&B & Soul'. Ze toerde onder meer met Whitney Houston en Sheila E. In 2000 bracht ze haar debuutalbum 'Psykosoul' uit nadat ze voor 'Hollywood records' al enkel singels op de markt bracht. Sy Smith haar inspiratie bij namen als Michael Jackson, Minnie Riperton, Sly Stone en Diana Ross.

Van alle markten thuis is haar 5de studioalbum ook een mix van Neo Soul, Funk en R&B in een jazzy jasje waarop ze vlot opent met 'Perspective'. Met een nummer als 'Can’t Get Over You' hoor je duidelijk dat ze geïnspireerd werd door Minnie Riperton waarvan ze in 2012 ook diens 'Inside My Love' coverde. Zijn het een jazz of R&B geïnjecteerde nummers? Hierover zullen de meningen wel verdeeld zijn en hangt alles af van de luisteraar. Zo is het nummer 'We Were Never Free' wel een beetje weg van jazz of toch weer niet...

Met ' I’ll Always Come Back to You' betreed ze dan weer de paden van Neo Soul als intro naar het daaropvolgende 'Closer Than You Know' een nummer dat de R&B charts zou kunnen binnen komen. Met 'Now and Later' komen we dan weer in een sfeer van jazz en funk terecht daar waar de titeltrack 'Sometimes A Rose Will Grow In Concrete' dan weer volledig in het vakje jazz past.

tracks:

01 Perspective
02 Can’t Get Over You
03 Camelot
04 We Were Never Free
05 Catastrophe
06 I’ll Always Come Back to You (A Prelude)
07 Closer Than You Know
08 Doowop With Dad (A Prelude)
09 Now and Later
10 Suri Speaks (A Prelude)
11 Sometimes a Rose Will Grow in Concrete
12 It’s All in My Mind (A Reprise)