© Rootsville.eu

Tai Shan (US)
tiltle: Meet in The Middle
music: Folk - singer-songwriter
year: 2018
label: independent
info artist: Tai Shan
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Tai Shan is een van Seattle afkomstige singer-songwriter die de traditionele folk nog hoog in het vaandel draagt. Het is uiteraard altijd een voorrecht wanneer je als muzikante samen kan muziek maken met je steun en toeverlaat zoals bij Tai het gevel is. Ook haar echtgenoot Austin Garrison is veelvuldig te horen zoals in het openingsduet en titeltrack 'Meet Me In The Middle'.

Je hoeft deze Tai Shan nog niet eens te kennen om onmiddellijk van haar muziek te gaan houden. Voor haar inspiratie voor het schrijven van haar nummers gaat zij zich verdiepen in het werk gaande van Stephen King tot Dr. Seuss. Haar 'catchy' nummers verenigen stemmen als deze van Joni MitchellAlanis Morissette en zelfs Adele.

Deze 'Meet Me in The Middle' is haar derde album na 'Living Fiction'. Het is voor Tai Shan eenvoudig om bij het componeren van haar muziek zich in te leven in de karakters van de fictieve personen uit de boeken waar zijn haar inspiratie uit haalt wat het schrijven van uitstekend materiaal zelfs eenvoudig komt te maken.

Nummers als 'Last Thing On My Minde' of 'Before The Dawn' mogen misschien soms wat pop gericht zijn maar met wondermooie ballads als 'Oldest Lullaby' komt ze hier aandraven met uitzonderlijk knap werk. ook 'All I See is You' is er eentje om bij weg te dromen. Na het typische folky 'Out of the Frying Pan' sluit ze dit album af met het beklijvende 'At Last' dat we uiteraard kennen van Etta James en daarmee komt ze ook mijn hart te stelen.

tracks:

01. Meet in the Middle
02. Last Thing on Your Mind
03. Mary's Song
04. Love is Changing Us
05. Oldest Lullaby
06. Before the Dawn
07. Stubborn Girls
08. Standing Outside the Fire
09. Who Got Columbus High
10. All I see is You
11. Out of the Frying Pan
12. At Last

musicians:

Tai Shan: lead vocals, guitar
Austin Garrison, Amanda Sue Winterhalter, Katrina Kope: background vocals
Tim Carey, Marina Christopher, Chirs Aguayo, Tarik Abouzied: bass
Josh Rawlings, Chris Blankenburg: keyboard
Tarik Abouzied, Mark Blasco, Chris Aguayo: drums
Mark Blasco: guitar
Andrew Joslyn: Violin/Viola
Natalie Mai Hall: cello