© Rootsville.eu

Ted Russell Kamp (US)
tiltle: Walkin' Shoes
music: singer-songwriter
release date: 2019
info artist: Ted Russell Kamp
promotion: KG Press Music

© Rootsville 2018


Ted Russell Kamp is al singer-songwriter bekend in het country- en southern rock genre. Als mutlit-insturmentalist speelt hij ook basgitaar bij Shooter Jennings. Deze "Walkin' Shoes" is Ted's 12 de solo album. Ted Russell Kamp schrijft, net als alle andere artiesten, over wat ze weten. Kamp brengt zijn leven door met muziek maken voor de kost, toeren en platen maken en zingen over leven, liefde, reizen, de chaos van de moderne wereld overleven en muziek maken in het proces.

Walkin 'Shoes is een album van 13 liedjes, allemaal geschreven of geschreven door Kamp, die zich bezighoudt met deze bekende thema's, maar zijn vakkundig gebruik van poëzie, humor en eerlijkheid en zijn rijke begrip en herinterpretatie van Amerciaanse rootsmuziek maken Walkin' Shoes tot een vrolijke en inspirerende rit.

De stem van Kamp zit vol met wijsheid. Als je lang genoeg rock en roll speelt, is de blues wat je krijgt, zingt hij op het nummer "This Old Guitar". Het met weemoed gebrachte nummer " Home Away From Home" kan en mag je als autibiografisch beschrijven. "Highway Whisper" gaat dan weer over een zerver die vruchteloos probeert de horizonten te raken.
 
De muziek is een combinatie van klassieke Californische singer-songwritermuziek met hints van country en soul. Met knipogen naar Bob Dylan en de band, Leon Russell en Waylon en Willie, weerspiegelt het het geluid van de vele steden en culturen waar Kamp vertrouwd mee is geworden en de steden die hij zijn huizen noemt, weg van huis. Naar aanleiding van deze "Walkin' Shoes" zal Ted Russel Kamp ook een Europese tour houden met op 28 novermber een stop in 't Rozenknopje in Eindhoven
. Nederland waar Ted's vader zijn roots komen te liggen, met name Den Bosch.

tracks:

01 Home Away From Home
02 Paid By The Mile
03 This Old Guitar
04 We Don't Have To Be Alone
05 Heart Under Pressure
06 Tail Light Shine
07 Highway Whisper
08 Get Off The Grid
09 Written In Stone
10 Freeway Mona Lisa
11 Just About Time For A Heartache
12 Less Thinkin' More Drinkin'
13 Roll On Through The Night