© Rootsville.eu

Teeny Tucker (US)
tiltle: Put On Your Red Dress baby
music: Blues, Rhythm 'n Blues
release date: 2018
label: TeBo Records
info artist: Teeny Tucker

© Rootsville 2018


Het goede nieuws is dat de dochter van de beroemde 60s R'n'B-zanger Robert Higginbotham net haar 6e album heeft uitgebracht. Wat? Heb je nog nooit van hem of haar gehoord? Nou, Regina B Higginbotham is beter bekend als Teeny Tucker, en haar vader was de geduchte Tommy Tucker van Hi-Heel Sneakers. Teeny is een blueszangeres met kracht en soul, en kan meer emotie in een enkele noot stoppen dan sommige in een mensenleven

Dit nieuwste album heet “Put On Your Red Dress Baby”, iets wat bekend klinkt want het is overgenomen van de bovengenoemde hit van Tommy. Haar cover van die klassieker, in deze nieuwe gedaante, is ook het middelpunt van dit album.

Het begint met ‘Church House Prayer’ en laat ons kennismaken met het uitstekende gitaarspel van Robert Hughes. Teeny laat vervolgens zien waarom ze meer erkenning verdient. Een korte harp en gitaarsolo voegen kleur toe aan een blueshuffle van kwaliteit. ‘Love Do not Hurt’ is een iets snellere shuffle met meer meesterlijke gitaar en een sterke vocale uitvoering, aangezien Teeny verwijzingen naar de moderne vloek (sociale media) naar de tekst verwerkt. ‘Learn How To Love Me’ heeft een langzame bluesintro met veel passie en geholpen door het gospelgevoel van de achtergrondzang. Het ontwikkelt zich verder tot een snellere R'nB-stijl met een meer smaakvolle gitaar en de B3 verwarmt alles en wordt ondersteund door een uitstekende baslijn. De volgende is ‘I Sing The Blues’. ‘Heart, Mind And Soul’ is alles wat goed is met moderne blues ... een trage hartverscheurende vocale ondersteuning met knap gitaarwerk, alweer. ‘One Kind Favor’ (See That My Grave Is Kept Clean) van Blind Lemmon Jefferson, krijgt een Tucker/Hughes behandeling en wordt naar een andere dimensie getrokken.

De volgende is de interpretatie van de grote hit van haar vader. ‘Put On Your Red Dress Baby’. ‘Do Not Look Back’ (in the Rear Mirror) heeft een rollende backing die doet denken aan ‘Baby Please Don’t Go’. ‘Crack The Door’ vertraagt ​​het tempo met een soulvolle blues. ‘From The Skies’ lijkt Hughes een hulde te brengen aan BB King en Hendrix, met name aan het einde. De stem is mooi ingetogen en vol gevoel. aangezien .Deze schitterende schijf sluit af met twee versies van de Etta James klassieker ‘I'd Rather Go Blind’. De korte versie is slechts een bewerkte versie van de lange versie.

Dit album laat een zangeres horen die volledige controle over haar stem heeft en die moeiteloos van een gefluister naar een angstaanjagende kreet kan gaan. Ze heeft ervoor gezorgd dat er een band van kwaliteit is om de vocale input te evenaren en samen hebben ze een uitstekend soulvol bluesalbum uitgebracht. Dit is van hoogstaande kwaliteit.

tracks:

01 Church House Prayer
02 Love Don’t Hurt
03 Learn How To Love Me
04 I Sing The Blues (Wooten/Bridgeman)
05 Heart, Mind, and Soul
06 One Kind Favor (Blind Lemon Jefferson)
07 Put On Your Red Dress Baby (Tommy Tucker)
08 Don’t Look Back (in the Rear View Mirror)
09 Crack the Door
10 From The Skies
11 Jump Back
12 I’d Rather Go Blind (Long Version) (Jordan/Foster/Etta James)
13 I’d Rather Go Blind (Short Version)

musicians:

Teeny Tucker: vocals
Robert Hughes: guitar
Linda Dachtyl: Hammond B3
Robert Blackburn: bass, backing vocals
Ryan Parkevich: drums
Cary Dachtyl: percussion
Mary Ashley, Paula Brown: backing vocals