© Rootsville.eu

Ten-Hut (NL)
tiltle: Clean (EP)
music: funk - world
year: 2018
label: independent
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
release date: february 10, 2018

info artist: Ten-Hut

© Rootsville 2018


Het zou ons misschien uit het gezichtsveld verdoken blijven maar 'It's All Happening' in Nederland en daardoor komen we ook in aanraking met de debuut EP van de World-Funk formatie 'Ten-Hut'. De band bestaat uit een hechte vriendengroep uit de omgeving van Zaandam en met deze 'Clean' willen ze uiteraard met een schone lei beginnen.

Funk is het hoofdbestandsdeel van deze formatie die ook door inbreng van Arabische invloeden hun EP een zeer werelds karakter willen meegeven. Opener van dit schijfje is 'Freshwater Crab' en daarvoor gingen ze vissen in de vijvers van de Afrikaanse muziek. Een bijzonder Knappe opener met smooth funky grooves en verheerlijkt door de meerstemmige vocals die best wel een meerwaarde geven aan hun sound.

Met een nummer als 'Bara'ah' verkregen ze de inspiratie bij een gedicht van de Palenstijnse dichter Darwish en zodoende is het Midden Oosten perfect geïntegreerd in deze werelds aanvoelende funk. Met 'Decaf' brengen ze een nummer waarin duidelijk een knipoog richting hun landgenoten van 'Level 42' van uit gaat. Een zeer smaakvol jazzy funk nummer. Afsluiten doen ze op deze 'Clean' in volledige 'Arabian Nights' swing modus op 'Clean Cut'. Mooie kennismaking...

tracks:

01. Freshwater Crab
02. Bara'ah
03. The More Crazy
04. Decaf
05. Clean Cut

musicians:

Lars Blakenbirg: vocals
Bas Gaaker: guitar & vocals
Daan janssen: rtombone & vocals
Miklós Kuijper: trumpet & flugelhorn
Koen de Jong: saxophone
Kay Hasselbaink: bass
Cees Oosterhuis: drums

special guests:

Bram Slinger: keyboards on #2,3
Jarno van Es: keyboards on #1,4,5
Rutger van der Ree: Percussion & Djembé on #1