© Rootsville.eu

Ten Years Today (NL)
tiltle: Selftitled
music: Alt-rock
release date: september, 2018
label: Gentlemen Recordings
info artist: Ten Years Today

© Rootsville 2018


Met roots in het Nederlandse Groningen is dit de debuutplaat van het alt-rock power trio "Ten Years Today". Deze formatie bestaat sinds 2016 uit Simon Bleeker, Floris van Luijtelaar en Mathijs Louwsma. Floris en Simon kennen elkaar van de middelbare school en deelden dezelfde passie voor muziek. Na wat jamsessies kwam drummer Mathijs erbij en Ten Years Today werd geboren.

Het debuutalbum was eigenlijk ruim een jaar geleden al afgerond. De bandleden hebben echter nu pas het juiste team gevonden om de plaat ook daadwerkelijk uit te brengen. Het resultaat is een album waar de mannen, naar eigen zeggen, erg trots op zijn. Het rocktrio heeft dan ook veel zin om hun nieuwe materiaal live te spelen. Het album kwam tot stand door eigen middelen en crowdfunding.

Aan deze full CD gingen reeds twee EP's vooraf. Hun sound ligt in het middentussen Artic Monkeys en het vroegere werk van de Red Hot Chilli Pepers. Er zijn heel wat invloeden van poprock tot garage rock. Aanstekelijk en strak klinkende nummers met meer dan behoorlijke gitaarwerk van Floris van Luijtelaar geruggesteund door de solide ritme sectie van bassist Simon Bleeker en drummer Mathijs Louwsma. Van garage rock met "Live With It" tot dromerige pop met "Question Mark". Met het afsluitende "Your Mom" brengen ze een ode aan hun respectievelijke moeders.

tracks:

01 Praise The Shit
02 Do Ya
03 Conflicted
04 God
05 Useless Confesion
06 Feel
07 Question Mark
08 If I Were Me
09 The Boy
10 Live With It
11 Your Mom

musicians:

Bassist: Simon Bleeker
Gitarist/Zanger: Floris van Luijtelaar
Drummer: Mathijs Louwsma