© Rootsville.eu

Teresa James & The Rhythm Tramps (US)
tiltle: Here in Babylon
music: Blues
year: 2018
label: Jesi-Lu Records
release date: march 02, 2018

info artist: Teresa James

© Rootsville 2018


We schrijven 17 maart 2006 toen ik met deze Teresa James een babbel had in 'The Borderline' te Diest. Toen werd ze nog aanzien als een nieuwe Marcia Ball en kwam met haar 'Rhythm Tramps' de keet aldaar in lichterlaaie zetten. Ondertussen is dit al zo een 12 jaar geleden en heeft deze Teresa James al een hele weg afgelegd.

Haar tot nu toe laatste album was 'Bonafide' uit 2016 (album report) en dus werd het tijd om nieuw materiaal op haar fans los te laten. De hedendaagse sound van deze Teresa James bevat een hele dosis soul en met deze 'Here in Babylon' staat haar conto reeds op 10 stuks. Haar echtgenoot en bassist schreef het merendeel van de 12 originals tellende nieuwe album. Ook schreef Terry er samen met Teresa alsook eentje met gitarist en songwriter Gregg Sutton. Deze Teresa James is een resident van LA Cal. maar groeide op in Texas en tourt het meest door de US met als opmerkelijkste feit reeds meer als een decennia op de Sandy Beaches Blues Cruise van Delbert McClinton. Teresa James begon met piano spelen sinds ze 5 jaar oud was en haar muziek is een blend van Texas blues en Southern rock met een vleugje soul.

Lichtje door funk geïnspireerd openen Teresa James en haar Rhythm Tramps op dit album met het easy goin' 'I Know I Ain't Been So Perfect'. Alsof het een 'Urban Song' betreft volgt er daarna een drum intro waarna haar stem bijgestaan door Billy Watts op gitaar door de speakers galmt met de titeltrack 'Here in Babylon'.

Om toch niet het gevoel met de blues uit New Orleans te verliezen krijgen we vervolgens ' Give Me A Holler' en een tot de verbeelding sprekende ballad met 'I Keep Drifting Away' en het is op nummers als deze dat de soul haar intrede doet, net als op het heerlijk luisterende 'Hold On'. Met 'I Gotta Roll' krijgen we dan de boogie woogie van Teresa James als keyslinger te horen. Een nummer dat mede door de blazers sectie bijzonder goed swingt. 'Find Me A Bar' is de afsluiter met een beetje van Bo Diddley in zich en yep Teresa we zijn er naar op zoek...

tracks:

01. I Know I Ain't Been So Perfect
02. Here In Babylon
03. Give Me A Holler
04. Head Up, Heart Open
05. I Keep Drifting Away
06. Ground Zero
07. Hold On
08. You Had To Bring That Up
09. The Day The Blues Came To Call
10. I Gotta Roll
11. 21st Century Man
12. Find Me A Bar

musicians:

Teresa James: vocals, keyboards
Billy Watts: guitar & vocals
Terry Wilson: bass & vocals
Jay Bellarose: drums & percussion
Mike Finnigan: B-3
Darrell Leonard : trumpet & trombone
Joe Sublett: sax