© Rootsville.eu

The Complaints (US)
tiltle: Talk To Mes
music: Rock
release date: 2018
label: CompRecords
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: The Complaints

© Rootsville 2018


Voor de uit Rhode Island afkomstige rockband "The Complaints" is deze "Talk To Me" hun 4de album. Deze band zag het licht in 1997 rondom zanger-gitarist Dean Petrella, bassist Chris Cruz en drummer Anthony Marotti. Het album typeert zich door sterke songwriting samen met niet al te moeilijke arrangementen. Ondertussen is het bijna 10 jaar geleden dat er nog nieuw materiaal op de markt verscheen van "The Complaints". Hun debuutalbum "Fear" verscheen in 1999 en na "Criminal Mind" was er in 2009 nog "Sunday Morning Radio".

Hun sound helt eerder over naar garagerock dan pure rock op een album dat is ingedeeld met 9 nummers. Het album werd opgenomen in opname studio "The Shop" in Cranston RI met als producer Phil Green die ook 20 jaar geleden op hun debuutalbum present tekende. Op deze "Talk To Me" vinden we twee versies terug van het openende "The View". Een nummer dat vroegere relaties terug in beeld brengt. Op de eerste versie gaat het er optimistischer en vrolijker aan toe dan de afsluitende donkere en meer beladen versie, al zijn de teksten identiek.

Ook op "Atlas" gaat het over het meesleuren van iemands bagage, een nummer met een knipoog naar de 90-ties. De titeltrack "Talk To Me" mag muzikaal als een van de betere songs worden bestempeld. "Mountains" werd geschreven door gastgitarist Adam Go en neemt ons terug naar het poppy jaren 70-tig gevoel.

Doorheen de jaren creëerde deze "The Complaints" een volledig eigen sound welke weerspiegeld wordt op dit nieuwe album. Met meer dan 150 concerten jaarlijks zijn deze "The Complaints" hoegenaamd nog niet uitgezongen.

tracks:

01. The View
02. Hangin' Out
03. Atlas (Carry You)
04. Talk To Me
05. Wouldn't Change A Thing
06. Breathe
07. Mountains
08. Home
09. The View (Dark)

musicians:

Dean Petrella
Anthony Marotti
Chris Cruz

special guests:

Adam Go
Phil Green
Rita Petrella Guadagno