© Rootsville.eu

The Delgado Brothes (US)
tiltle: Two Trains
music: Latin Blues
release date: 2018
label: Bellasher records
info artist: The Delgado Brothers

© Rootsville 2018

 

Met deze "The Delgado Brothers" gaan we al een gans tijdje terug in de tijd. 'Live' heb ik ze nog maar één maal aan het werk gezien en dat was op "Duvel Blues 2016". Hun aantreden toen was dan ook meteen een primeur voor Europa van deze band die in hun thuishaven LA al zoveel prijzen wisten binnen te halen. Zo wisten Bob (bass), Joey D (vocals & guitar), Steve (drums & vocals) en David 'B' Kelley zich als laureaat te kronen op de 2016 International Blues Challenge en dat prijkt hier toch eventjes mooi op hun 'CV'.


photo Bob & Joey Delgado © Rootsville

Tijdens de zomermaanden kwamen deze "The Delgado Brothers" met hun nieuw album "Two Trains" op de proppen. In 1987 verscheen hun selftitled debuutalbum, getiteld "The Delgado Brothers" en san moesten we al wachten tot in 2009 "Learn To Fly" uitkwam. Met deze "Two Trains" krijgen we dus de opvolger met daarop 11 nieuwe nummers.

Een nieuwe dosis Latin Blues dus met opener "Live for Today" waarop meteen Steve D en David B. Kelley al onmiddellijk van zich laten spreken. Latin, dus Santana ten voeten uit. Met de titeltrack van het album kiezen deze Delgado Bro's resoluut om er wat funk in het album te steken. Wat me ook aansteekt bij deze broertjes uit LA is de soul die ze in hun nummers weten te steken. Een schoolvoorbeeld daarvan is het daaropvolgende "If I Could Only Sing", getekend de drummer van de band, Steve Delgado.

Ook met " Talk to Me" bevinden we ons nog steeds in het segment van de soulblues waarna ze met "The River" weer terug de kant kiezen waardoor ze bekend zijn geworden, Latin Blues. "Ohana Tennessee" is dan weer een prachtige ballad waar ze voor de opnamen ervan hulp kregen van uitstekende backing vocals met onder meer Teresa James in de gelederen. Hopelijk komen deze "Delgado Brothers" een keertje meer richting Europa want ze zijn het meer dan waard.

tracks:

01: Live for Today
02: 450 Mulberry I Won’t Forget
03: Two Trains
04: If I Could Only Sing
05: Circle of Friends
06: Talk to Me
07: Explore Your Mind
08: The River
09: Ohana Tennessee
10: Things Have Changed
11: Inspiration

musicians:

Bobby Delgado: bas
Steve Delgado: drums, vocals
Joey Delgado: gitaar, backing vocals
David B. Kelley: keyboards
Teresa James, Terry Wilson, Billy Watts, Johan Avila: backing vocals
Ramon Banda: percussie
Ishmael Pineda: conga’s, bongo’s