© Rootsville.eu

The Delta Bombers (US)
tiltle: Pressure and Time
music: Rockabilly - Rock 'n Roll
year: 2018
label: Wild Records

info artist: The Delta Bombers

© Rootsville 2018


The Delta Bombers zijn ook hier in Europa waanzinnig populair en dus hoeven we voor dit ruige rockabilly viertal hoegenaamd niet naar de US af te reizen. Onwaarschijnlijk ook dat deze 'The Delta Bombers' hun roots in Las Vegas liggen. Chris Moinichen en zijn Delta Bombers konden we hier al menig maal aanschouwen al viel hun passage hier in 2017 inhet water door het niet opstijgen van hun vliegtuig? iets wat we uiteraard niet kunnen nagaan en waardoor we onderhevig zijn aan de destijds verspreidde geruchten waardoor we op 'Turnhout Royal' er tevergeefs aan waren voor de moeite. Misschien is dit ook eigen aan deze rauwe en ruige rockers.

Fijnzinnig of fijnbesnaard kan je deze 'The Delta Bombers' niet noemen maar voor ambiance behoren ze zeker de titel als 'number one', mede door de rauwe en ongepolijste stem van frontman Chris Moinichen. Sinds hun debuutplaat in 2014 hebben deze rockers als een onwaarschijnlijke trip beleefd en zij ze hier in het rootswereldje van Europa een graag geziene groep geworden. Onder de invloed van de rock 'n roll uit de fifties brengen ze een mix van rockabilly en blues en dit in een bijzonder explosie uitvoering.

Deze 'Pressure and Time' bevat 12 tracks waarop de sound van deze 'The Delta Bombers' uitdrukkelijk in beeld komt. Rauwe rockabilly met nummers als 'Jump Back Baby' en 'Lost Behind'. Maar ook opvallende bewerkingen van onder meer 'Sympathy for the Devil' van de Stones of wat dacht je van Hank Williams zijn 'Take These Chains from My Heart'. Met de titeltrack 'Pressure and Time' doen ze me terugdenken aan de outstanding rock 'n roll van destijds met Dave en Phil Alvin aka The Blasters of de garage-punk van The Cramps op 'Let Her Go'.

Deze zomer graag op tijd het vliegtuig nemen richting België...

tracks:

01 Jump Back Baby
02 Top Shelf Woman
03 Sympathy for the Devil
04 Lost Behind
05 Shoveling Coal
06 Take These Chains from My Heart
07 Pressure and Time
08 Let Her Go
09 Good Disguise
10 I Got a Gun
11 Hi-Strung Ramble
12 Sorrow and Pain

musicians:

Chris Moinichen: vocals
Andrew Himmler: guitar
Gregorio Garcia: bass
Kirk Highberger: drums