© Rootsville.eu

The Furious Seasons (US )
tiltle: No Residing Abroad
music: folk - americana
release date: june 22, 2018
label: Stone Garden Records
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: The Furious Seasons

© Rootsville 2018


Voor liefhebbers van easy listening Folk en Americana zal de nieuwste van de broertjes David en Jeff Steinhart wel bijzonder in de smaak vallen. David en Jeff Steinhart werden geboren in Los Angeles en zijn actief in de pop scène sinds de 80-tiger jaren. In 1984 richtte David samen met zijn broers Jeff en Richard de band 'Pop Art' op. Na het splitten van de band bracht David nog wel enkele solo albums uit. Sinds 2008 maakt David Steinhart deel uit van deze 'The Furious Seasons' samen met Jeff Steinhart, Paul Nelson, Bob Gannon, Eric Marin, Nate Steinhart en Ray Chang. Als Trio brengen ze nu hun tweede album op de markt.

Na hun in 2017 uitgebrachte 'Looking West' volgt er op 22 juni de release van deze 'No Residing Abroad'. Een album dat grotendeels akoestisch is opgenomen met twee gitaren en een staande bas. Soms vinden we er elementen van een keyboard en een slide op terug. Samen met Paul Nelson brengen David en Jeff hier bijzonder mooie maar enigszins ook terughoudende nummer. Dit album is hun tweede uitgave als akoestisch trio.

Zweverige en melodieuze pop-folk van 13 nummers waarbij de accenten komen te liggen bij de uiterst zuivere manier van spelen dit samen met de prachtige en warme stem van David Steinhart. Van de 13 song werden er 12 geschreven door David en enkel 'The Muse' is van de hand van Paul Nelson, een nummer dat hij op dit album dan ook zelf komt te brengen. Met nummers als 'So Sorry Adele', 'Tethered', 'Marathon' en 'Airtight' kan je jezelf volledig inleven in de zweverige leefwereld van deze 'The Furious Seasons'. Een 'luister' album waarbij je zonder meer tot onthaasting komt in deze hectische wereld.

tracks:

01 Expo Line
02 So Sorry Adele
03 Easy To Find
04 Tethered
05 The Loyal Canadians
06 Whatnot
07 Fort Knox
08 Marathon
09 Airtight
10 Understood
11 The Muse
12 Status Quo
13 Come To LA

musicians:

David Steinhart: vocals, acoustic guitar, percussion
Jeff Steinhart: bass, keys
P.A. Nelson: acoustic & electric guitars, vocals