© Rootsville.eu

The Goon Mat & Lord Benard (B)
tiltle: Take off your Clothes
music: Alt-blues
year: 2018
label: Voodoo Rhythm Records
info artist: The Goon Mat & Lord Benardo

© Rootsville 2018


De wet van Murphy indachtig is het begin dit jaar uitgebrachte album van 'The Goon Mat & Lord Benardo' nu pas tot in mijn bezit gekomen. Het album werd vorig jaar opgenomen in 'Le Subsonic' in het Franse Montpellier met als producer Jim Diamond.

Je zou het haast niet meer gaan geloven maar naast de 'Boogie Beast' hebben de schoonbroers Mathias Dalle aka The Goon Mat en Fabian Bennardo aka Lord Benardo ook nog steeds een leven als 'The Goon Mat & Lord Benardo'. Een geschiedenis die uiteraard al veel langer meedraait dan deze van de coalitie vant de Boogie Beast. Het begon allemaal met als trio Stinky Lou and the Goon Mat with Lord Bernardo maar in 2009 hield Stinky Lou het voor bekeken en opende zijn eigen 'Lou's Bar' in Luik.

Matt en Fabian bleven wel actief als duo naast het project met de 'Boogie Beasts' en nu is er bij 'Voodoo Rhythm Records' hun toch wel lang verwachte nieuwe album 'Take off your Clothes' uitgebracht. Ze draaien als duo volop mee in het alternatieve zowel als in het blues circuit. Hun muziek kan je bestempelen als rauw en opzwepend. Een mix van boogie met garage rock waarbij het aspect 'boogie' maar één doelstelling kent en dat is party time.

The Goon Mat zou het als 'OMB' zker fraai vanaf brengen maar de toevoeging van de rauwe harminoca grooves van Lord Benardo maken van hun sound een solid en vol geheel. Alle 11 originals op deze 'Take off your Clothes' zijn van de hand van Mathias en Fabian en wanneer ze aanzetten met 'Because Of You' is dat ook meteen het sein om je te laten onderdompelen in een trance. Niet enkel op CD is dit beklijvend te noemen maar ook 'live' tappen de heren uit hetzelfde vaatje en maken dat ze je onmiddellijk laten meedrijven op hun rauwe en opzwepende grooves.

'Take Off Your Clothes' is de titeltrack en je kan er van op aan dat dit op hun concerten ook wel de nodige beleving zal teweeg brengen. Echte 'voodoo' creëren beiden met het daaropvolgende donkere 'Tried'. Op 'Little Girl' komen beiden een dosis rock 'n roll in te steken in de geest van rauwe rockers, daar waar ze met 'Show Me The Way' als volleerde 'reverends' de gospel komen te prediken. Afsluiten doen ze met 'Voodoo Got Me'...en dat doet het.

tracks:

01. Because Of You
02. Get Down With You
03. Conception Of The Blues
04. Tonight Is The Night
05. Take Off Your Clothes
06. Tried
07. Dance With Me
08. Little Girl
09. Babe
10. Show Me The Way
11. Voodoo Got Me

musicians:

The Goon Mat: guitar, vocals, drums, percussion
Lord Benardo, harp, backing vocals