© Rootsville.eu

The Knickerbocker All-Stars feat. Darcel Wilson & Thornetta Davis (Aus)
tiltle: Love Makes A Woman
music: Soul - Rhythm 'n Blues
release date: 2018
label: JP Cadillac Records
info artist: Knickerbocker All-Stars
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Two phenomenal and soulful vocalists and one sensational rhythm 'n blues band, satisfaction guaranteed!!!

De niet blues-adepten denken nu misschien wel bij het lezen van "Knickerbocker" dat het gaat over beroemde "Knickerbocker Café" op in Westerly (Rhode Island). Mis poes, het gaat wel degelijk over een wervelende rhythm 'n blues band met als naam "The Knickerbocker All-Stars". Het stond in de sterren geschreven dat het café waar de succesvolle jump blues & swing formatie ‘Roomful Of Blues’ werd opgericht in 1967 en mede door zijn "Open Mic at the Knick" nog een andere sensatie zou gaan baren. The Knickerbocker All –Stars zijn voornamelijk gegadigden die ook als originele Roomful Of Blues leden kunnen worden aanzien zoals zeker Al Copley en Rich Lataille.

Deze "Love Makes A Woman" is reeds hun vierde album na "Open Mic At The Knick" (2012), "Go Back Home To The Blues" (2015)(album report) en "Texas Rhody Blues" (2016)(album report). Het altijd wel een certitude wat deze All-Stars beroep doen op enkel andere grote namen uit de blues. Zo waren er onder meer al Duke Robillard, Jimmie Vaughan, Brian Templeton, Monster Mike Welch, Doug James, Sugar Ray Norcia en Willie J Laws die hun medewerking kwamen te verlenen.

Met als titel "Love Makes A Woman" moesten Al Copley en Rich Lataille dan ook op zoek naar vrouwelijke rhythm singers en zo kwamen ze uit bij Darcel Wilson en Thornetta Davis. Vooreerst is er de soul en rhythm 'n blues singer Darcel Wilson die haar scholing volgde in het befaamde "Berklee College of Music" en reeds samenwerkte met namen als Branford Marsalis en Paul Simon. Darcel's stem is ook te horen op radio en televisie. Als tweede vocaal uithangbord voor hun vierde album is er dan ook nog Thornetta Davis. Detroit was ooit het draaiende hart van Motown en dus is bij deze Thornetta Davis blues en soul in elkaar verweven. Vorig jaar werd ze door de Detroit Blues Society gekroond als 'Detroit's Queen Of Blues', een titel die ze meer dan verdient.

Tien wervelende nummers kleuren deze "Love Makes A Woman" waarop ze openen met het Nothern Soul gespeende "So Soon". Ook "Higher and Higher" van Gary Jackson and Carl Smith wordt net als bij Jackie Wilson's number one hit uit 1967 ook nu hoger getild door de sensationele stem Darcel Wilson. Het was EZtta James die in eveneens in 1967 "Good Rockin' Daddy" de charts in zong, hier in deze versie een nummer op het lijf geschreven van Thornetta Davis. na enige cool down is er terug de soulvolle titeltrack "Love Makes A Woman".

Tijd dan om de wervelende "Knickerbocker All-Stars" aan het woord te laten met het swingende instrumentale " Go Girl!". Een flackback naar de swingende era van 30-tig en 40-tiger jaren. Met "Don't Cry Baby" brengt Thornetta Davis ons terug naar de jazz 'n blues jaren van Bessie Smith met dit prachtige slow bluesje waarna Darcel Wilson het terug onnoemelijk laat swingen op "Wild Wild Young Men", remembering Ruth Brown! Met "Nick Of Time" van blues fenomeen Bonnie Riatt krijgt dit nummer mede door het arrangement van deze "Knickerbocker All-Stars" een nieuw en soulvol leven ingeblazen. Als afsluiter krijgen we Darcel Davis nog met "Baby Sweet Baby...Since You've Been Gone" als eerbetoon aan de helaas van ons heengegane Aretha Franklin.

tracks:

01. So Soon (Feat. Darcel Wilson)
02. Higher & Higher (Feat. Darcel Wilson)
03. Good Rockin' Daddy (Feat. Thornetta Davis)
04. Talk To Me, Talk To Me (Feat. Darcel Wilson)
05. Love Makes A Woman (Feat. Darcel Wilson)
06. Go Girl!
07. Don't Cry Baby (Feat. Thornetta Davis)
08. Wild Wild Young Men (Feat. Darcel Wilson)
09. Nick Of Time (Feat. Thornetta Davis)
10. Since You've Been Gone (Feat. Darcel Wilson)