© Rootsville.eu

The LYNNes (Can)
tiltle: Heartbreak Song for the Radio
music: Americana
year: 2018
label: independent
release date: february 02, 2018

info artist: The Lynnes
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2018


The LYNNes bestaat uit de jarenlange samenwerking van Lynn Myles en Lynne Hanson. Deze twee Canadese poëtische songwriters behoren tot de top in hun land. Na een samenwerking van meer dan 10 jaar besloten Lynn en Lynne dit op een debuutplaat te bezegelen. Deze 'Heartbreak Song for the Radio' bestaat uit 10 originals waarvan ze enkel op 'Cost So Much' de hulp aanvaarden van 'Lonesome Paul Monette' van de eveneens uit Ottawa afkomstige country band 'Lonesome Paul and the Valley Ramblers'.

Dit album kent zijn release op 2 februari 2018 en zal zonder twijfel de betreffende charts induiken met een dikke vette stip. Meteen van bij het begin met opener 'Cold Front' krijg je de kriebels van deze perfecte harmonieuze samenzang van deze 'The LYNNes'. Buiten excellente songwriters bezitten Lynn en Lynne nog de skills als multi-instrumentalisten. Ook al kennen bieden Americna sisters afzonderlijk een meer dan behoorlijk succes toch moet het uitbrengen van dit album onder gezamenlijke naam één van hun beste ingevingen zijn geweest. Liefhebbers van de muziek van een Mary Chapin Carpenter en van de helaas op rust gestelde moeder en dochter 'The Judds' zullen meer dan in hun nopjes zijn bij het beluisteren van deze 'Heartbreak Song for the Radio'.

Op dit album werkten ze samen met Juno-award winning gitarist Kevin Breit -, Dave Draves op de toetsen, een ritme sectie bestaande uit drummer Peter von Althen en bassist Steve Clark. Verder werkten ook nog mee gitarist Keith Glass en organist Don Cummings op de B3. De producers van dit album zijn ze zelf en Lynn Miles deed dit ook op Lynne Hanson haar 2 laatste albums 'River of Sand' (2014) en '7 Deadly Spins' (2015).

10 warmbloedig en temperament volle nummers waar je jezelf laat meeslepen in een twilight zone tussen country en folk. Nummers waarbij beiden Lynnes ook het intieme niet schuwen maar waarbij het resultaat excellente 'good listening front porch' muziek is. Met nummers als 'Cold Front' en het beklijvende 'Blue Tattoo' benadert de klankleur soms wel die van Stevie Nicks maar blijft de samenzang tussen Lynn en Lynne onaantastbaar.

Een voorkeur voor het beste nummer? Alle 10 even goed, subliem deze 'Heartbreak Song for the Radio' en een pareltje van steengoede Country/Americana.

tracks:

01. Cold Front
02. Cost So Much
03. Heartbreak Song For The Radio
04. Recipe For Disaster
05. Don't Look Down
06. Dark Waltz
07. Halfway To Happy
08. Blue Tattoo
09. Blame It On The Devil
10. Heavy Lifting

musicians:

Lynne Hanson: main vocals, backing vocals, piano, acoustic guitar, electric guitar 
Lynn Miles: main vocals, backing vocals, acoustic guitar, electric guitar 
Kevin Breit: electric guitar, baritone guitar, octave mandolin 
Steve Clark: electric and upright bass 
Don Cummings: B3 organ 
Dave Draves: keyboards, vibes and other cool sounds 
Keith Glass: baritone guitar 
Peter Von Althen: drums, percussion