© Rootsville.eu

The Plastic Pals (SE)
tiltle: Psychic Reader
music: rock
release date: 2018
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: The Plastic Pals

© Rootsville 2018


Op hun derde album, "Psychic Reader", brengen de uit Stockholm komende "The Plastic Pals" een mix van ska, pubrock en 70's soul en funk. Maar de band blijft ook trouw aan hun gepatenteerde gitaarwerk, drums en bas, geïnspireerd door 70's CBGB's rock en de Paisley Underground, met een scheut powerpop, psychedelia en blauwe ogen.

"Psychic Reader" bevat gastoptredens van Camper Van Beethoven-violist Jonathan Segel, Polynesische en Zweedse chanteuse Tiare Helberg, Peter Forsman, van de Zweedse band Into Deep Water, de Italiaanse toetsenist Francesco Bonfiglio uit Lowlands, en, net als eerdere albums, Green On Red's Chris Cacavas op toetsenborden.

Met deze "Psychic Reader" is hun muziek na hun voorganger "Turn The Tide" wel exprlessief jaren tachtig georienteerd. Voor het schrijven van de 10 nummers op dit album diepte songwriter Hakan 'Hawk' Soold uit zijn rijk verleden van reizen buiten Noorwegen. De overgang van rock naar de meer luchtige ska verloopt vlekkeloos.

Op "Connection" krijgen we dan de Zweedse Tiare Helberg te horen in een mix van hip hop en funk. Ook een knipoog richting Graham Parker is op dit album niet uit de lucht en met "Timing Is Everything" laten deze "The Plastic Pals" meteen van hun sterkste kant horen.

tracks:

  1. Psychic Reader
  2. Love Away All The Things You Hate
  3. Connecting
  4. Shame The Devil
  5. Cat On A Hot Tin Roof
  6. Weight Of The World
  7. Clerkenwell
  8. Timing Is Everything
  9. Riding With Elvis (remix)
  10. Invisible

musicians:

Bengt Alm
Anders Sahlin
Hakan 'Hawk' Soold
Olov Oqvist