© Rootsville.eu

The Rex Granite Band feat. Sarah Benck (US)
tiltle: Spirit/Matter/Truth/Lies
music: blues
year: 2018
label: independent

info artist: The Rex Granite Band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Met dit nieuwe album van 'The Rex Granite Band' samen met Sarah Benck krijgen we een mix van blues rock met een streepje 12-bar blues en mede door de inbreng van een blazers sectie ook een beetje soul gevoel. Gitarist Rex Granite kwam deze band op te richten in 2002 en bracht vrijwel dadelijk hun debuutalbum 'Rollin' and Tumblin'' uit. Met deze 'Spirit/Matter/Truth/Lies zijn ze nog maar aan hun tweede album toe.

Vorig jaar mochten ze de 'Best Blues Award' in ontvangst nemen en zo dit jaar Nebraska in de 'IBC' te Memphis vertegenwoordigen. Op dit album vinden we 10 tracks terug waarvan 'Please Send Me Someone To Love' van Percy Mayfield de enige cover is. Op deze cover brengen ze een intieme versie van Mayfield's song, een nummer waarop Sarah Benck bijzonder mooi en soulvol uit de verf komt. De stem van deze Sarah Benck is trouwens een meerwaarde over het ganse album voor deze 'Rex Granite Band'. Soms rauw zoals die blues madam uit de 'club of 27' dan weer is haar klankkleur met soul beladen.

Openen doen ze al rockend met 'Stop Doing What You Want', een nummer waarmee een feestje onmiddellijk op gang kan worden getrapt. Rockin' & raw! Met nummers als het r 'n b getinte 'What You're Missing' en het van slide gespeende 'Cadillac car' zorgen mede ervoor dat het album aan genoeg diversiteit meekrijgt en niet zomaar een zoveelste 12-bar blues album kan worden genoemd.

Vand eerste noot zou je 'Steamroller' een rockin' bluesje kunnen gaan nomen maar dan zijn er de 'blazers' en krijgt dit nummer een andere dimensie. Afsluiten doen ze dit 2de album van 'The Rex Granite Band' met 'Sail Away'...pt.2.

tracks:

01. Stop Doing What You Want
02. What You’re Missing
03. Cadillac Car
04. Please Send Me Someone To Love
05. Sail Away Pt. 1
06. Steamroller
07. Move Along
08. Spirit-Matter-Truth-Lies
09. Two Trains
10. Sail Away Pt. 2

musicians:

Sarah Benck: vocals, guitar
James Carrig: bass
Rex Granite: guitar
Anton Devis: drums

special guests:

Daniel Crawford: piano
Lou DeLuca: harmonica
Bucky McCann: sax
Michael Guriollo: trumpet
Doug Montera: drums on #2,6,7,9