© Rootsville.eu

The Ted Vaughn Blues Band (US)
tiltle: It Takes A Man To Play The Blues
music: Blues
release date: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: The Ted Vaughn Blues Band

© Rootsville 2018


Solo bracht deze Ted Vaughn in 2008 het album "Born To The Blues" uit waarna in 2011 het debuutalbum volgde voor deze "The Ted Vaughn Blues Band". Dit "selftitled" (album report) album werd in 2016 nog eens van onder het stof vandaan gehaald en een paar jaar later is er dan deze "It Takes A Man To PLay The Blues".

Texas bluesman Ted Vaughn, momenteel gevestigd in Oregon, is de leider van deze groep bekroonde bluesprofs met tientallen jaren van opnemen en optreden op hun actief. Het is een statement wanneer we stellen dat in de "The Pacific Northwest" veel getalenteerde muzikanten gevestigd zijn en het is van daar dat Ted Vaughn (Texaan van origine) zijn blues wereldwijd de wereld in stuurt. The Ted Vaughn Blues Band dat is blues zonder franjes, rauw en echt, een band die naast harper en blues shouter Ted Vaughn ook nog bestaat uit Greg Dodds (guitar), Dave Stump (bass) en Drawback Slim (drums). Bandleden die al lang hun strepen elders wisten te verdienen.

Op deze "It Takes A Man To PLay The Blues" vinden we 10 originals op terug en het album werd opgenomen bij "Leon-Forrest Productions". Enkel "Non-Profit Prophet" vondt zijn oorsprong in de garage van gitarist Gregg Dobbs. Een album doordrenkt met de ons vertrouwde shuffels met muzikale uitschieters als "Mama’s Got the Money". Openen doen de heren met de titeltrack " It Takes a Man to Play the Blues", een nummer waarop we een kleine geschiedenisles te horen krijgen van de blues en meteen ook kennismaken met de glasheldere stem van Renee Hill als backing vocals.

Deze "It Takes A Man To PLay The Blues" is een meer dan degelijk album met uiteraard als rode draad het onberispelijke harpspel van frontman Ted Vaughn. Zoals gezegd meestal shuffles maar ook met "Shake Them Blues" een swingend uitstapje en met "Fresh Dug Grave" dan een vertoliing van een slowbluesje.

tracks:

01. It Takes a Man to Play the Blues
02. Crying Won’t Help You Now
03. Shake Them Blues
04. Givin’ Up the Cat
05. Fresh Dug Grave
06. I Can Be Your Doctor
07. Shoot to Kill
08. Mama’s Got the Money
09. Non-Profit Prophet
10. Whatever Happened to the Blues

musicians:

Ted Vaughn: vocs, harmonica
Greg Dodds: guitar
Dave Stump: bass
Drawback Slim: drums

special guests:

Garry Meziere: guitar on #1,4,5,6,7
Renee Hill: backing vox on #1,8
Leon-Forrest: keys