© Rootsville.eu

The Weight Band (US)
tiltle: World Gone Mad
music: Roots
release date:2018
info artist: The Weight Band
label: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2018


Het zal nog een huzarenstukje gaan worden om het stapeltje CD's nog voor de jaarwisseling tot een goed einde te gaan brengen. Eentje dat hopeloos onder deze stapel was terecht gekomen in deze "World Gone Bad" van "The Weight Band".

De Canadese roots en rock formatie "The Band" is al even wereldberoemd als legendarisch en dit hebben ze in de eerste plaats te danken dat ze als backing band voor Bob Dylan kwamen op te treden. Zonder een resem hits in hun repertoire was "The Band" toch onuitwisbaar geworden in ons geheugen. Hun hoogtepunten lagen in de periode van 1968 tot 1976 met een heropflakkering in de 80-ties en de 90-ties. Hun album "The Last Waltz" is een must en obligaat bezit voor iedere muziekliefhebber. Met de dood van Rick Danko in 1999 was het dan ook definitief over and out voor "The Band".

Mid jaren 90-tig kwam gitarist Jim Weider zich aansluiten als vervanger voor Robbie Robertson en het is diezelfde Jim Weider die met het idee op de proppen kwam om de muziek van "The Band" terug tot leven te wekken, voor zover die al dood was. De naam werd "The Weight Band" en met volgend jaar ook de herdenking van 50 jaar "Woodstock" zal dit misschien wel voor deze "The Weight Band" een dubbele viering gaan worden. In ieder geval zal de muziek van 'The Band" terug gaan herleven op festivals als Moulin Blues en cultuurtempels als Het Depot te Leuven, De Casino te Sint-Niklaas, Paradiso in Amsterdam en de singer in Rijkevorsel.

Het rauwe en de losse benadering van "The Band" vinden we ook terug op deze "World Gone Mad" met nummers als de titeltrack. Voor de funky toets hebben we hier "Fire in the Hole" en het van "The Greatful Dead" ontleende "Deal". Ook op " Common Man" herkennen we duidelijk de sound van weleer en zullen de fans van "The Band" wel in hun nopjes zijn. Als we spreken over "The Band" dan kunnen we zeker ook niet voorbij Bob Dylan en van Robert brengen ze de cover "Day Of The Locusts". Als afsluiter krijgen we een 'live' versie van "Remedy" en yep we herbeleven zo ook Woodstock. Niet te missen in 2019 op onze podia!

tracks:

01. World Gone Mad
02. Fire In The Hole
03. Deal
04. I Wish You Were Here Tonight
05. Common Man
06. Heat Of The Moment
07. You’re Never (Too Old To Rock ‘n’ Roll)
08. Big Legged Sadie
09. Day Of The Locusts
10. Every Step Of The Way
11. Remedy (live)

musicians:

Jim Weider
Michael Bram
Brian Mitchell
Matt Zeiner
Albert Rogers