© Rootsville.eu

Thea Hopkins (US)
tiltle: Love Come Down (EP)
music:Singer-songwriter - Folk
release date: july 17 , 2018
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Thea Hopkins

© Rootsville 2018


Met deze 'Love Come Down' brengt de van Boston afkomstige singer-songwriter Thea Hopkins haar vierde album uit. In 2001 was er haar debuutplaat 'Birds of Mistery' en later volgde er nog 2 EP's met name 'Chickasaw' uit 2007 en de tot nu toe laatste in 2013 uitgegeven 'Lilac Sky'. Ook op deze 'Love Come Down' beperkte ze zich tot zes nieuwe nummers waardoor dit album in de categorie EP valt.

Dat deze The Hopkins een begaafd singer-songwriter is weten we doordat Peter, Paul & Mary in 2004 al een hit scoorde met haar 'Jesus Is On The Wire', waardoor ze de muzikale erkenning kreeg die ze ruimschoots verdiende. Thea is lid van de Aquinnah Wampanoag-stam en is vereerd om een ​​2016 ontvanger te zijn van een fellowship van de Native Arts and Cultures Foundation. Haar voorouders omvatten ook Afro-Amerikaans, Nottoway (Iroquois), Iers en Portugees.

Ook al werkte er aan dit album een aantal muzikanten aan mee met zelfs een elektrische gitaar toch krijg je het gevoel bij het beluisteren van deze 'Love Come Down' de indruk dat het hier een volledig akoestisch album betreft. Zeer mooi is op de titeltrack de inbreng van Tom Halter op de flugelhorn. Ook op het daaropvolgende 'The Ghost of Emmett Till' speelt deze blazer een belangrijke rol in de opbouw van het nummer.

Door 'Mississippi River, Mississippi Town' waarop Thea haar banjo bespeelt krijg je de indruk in een of andere ghost town te belanden door de op de achtergrond howlin' electric guitar. Bij het beluisteren van deze Thea Hopkins dwalen er verschillende namen door je hofd maar is het toch enigszins gevaarlijk om vergelijkingen te gaan maken. Deze Thea Hopinks heeft haar eigen sound waardoor de raakpunten met traditionele folk deze muziek altijd wel zullen aanhalen. Het beluisteren van deze 'Love Come Down' is zo iets als liefde op het eerste gezicht. Prachtig album weerom van deze afstammeling van de Aquinnah Wampanoag-indianenstam.

tracks:

1. Love Come Down
2. The Ghost of Emmett Till
3. Mississippi River, Mississippi Town
4. Almost Upon a Time
5. Tamson Weeks
6. Until Then

musicians:

Thea Hopkins: vocals, guitar, banjo
Tom Halter: trumpet, flugelhorn
Ian Kennedy: violin #2,6
Mimi Rabson: violin #5
Kathryn Parks: violin #1
Tom Appelman: bass #1,2,4
Ken Steiner: bass #3
Noel Paul Stookey: guitar, harmony vocals #2
Tim Ray: piano
Lance Riley: electric guitar #1,6
Dave Minehan: electric guitar #3
Steve Scully: dums