© Rootsville.eu

Tim Lothar (Den)
tiltle: More Stories
music: Acoustic Delta Blues
year: 2018
label: independent (TLP)
info artist: Tim Lothar

© Rootsville 2018


Tim Lothar is een bluesman, geboren en getogen in Denemarken, in de buurt van Fredrikshaven. Ooit , eigenlijk in een vorig leven , was hij de drummer van de geweldige band Lightnin’ Moe. Maar achter de drummer schuilde een zeer begenadigde gitarist en vooral een man met een groot hart voor de Amerikaanse Delta Blues.

Ik weet nog dat ik ooit bij één van zijn optredens schreef, dat Tim Lothar een ziel had die zo zwart zag als steenkool en dezelfde bezieling voelde voor de muziek die hij bracht als zijn collega's uit de Delta. Jaren nadien en het het beluisteren van zijn nieuwste schijf “More Memories” , is deze tekst nog steeds van toepassing.

Ondertussen is Tim al bezig aan zijn 7de cd, al dan niet solo of met begeleiding van onder andere: Mojo Workings, Holger Hobo Daub of Peter Nande. Al zijn platen zijn parels in het genre, geloof mij vrij. Met deze nieuwste breit hij een vervolg aan zijn “Stories” uit 2012. 15 eigen geschreven songs die verhalen over het echte leven. Er zit slechts één uitzondering tussen en dat is de traditional ‘Goodnight Irene’, door iedereen wel gekend, maar waar hij toch zijn eigen twist weet aan te geven.

De andere 15 nummers zijn Delta bluesparels van de bovenste plank. Ballads afgewisseld met wat meer ritmische nummers die het geheel volledig maken. Nog even op te merken dat de plaat volledig live werd opgenomen met twee microfoons, men hoort zowaar Tim’s vingers over de snaren schuiven…

Mooie schijf voor de liefhebbers van het genre, Deltablues uit het Hoge Noorden.

tracks:

01 1st Interlude
02 Here And Gone Again
03 There Is Only Now
04 2nd Interlude
05 Railroad King
06 Nothing Here Will be The Same
07 3rd Interlude
08 The Coward
09 Crippled Heart
10 4th Interlude
11 Another Train Song
12 5th Interlude


musician:

Tim Lothar: guitars, vocals