© Rootsville.eu

Tinsley Ellis (US)
tiltle: Winning Hand
music: Blues
year: 2018
label: Alligator Records

info artist: Tinsley Ellis

© Rootsville 2018


Deze Tinlsey Ellis in het vakje van bluesrocker plaatsen zou een beetje te kort door de bocht zijn. Met zijn 11de album is deze 'Winning Hand' weerom een pareltje van een album waarop diverse stijlen hand in hand gaan. De in Atlanta geboren groeide op in het zuiden van Florida en met zijn debuutalbum 'Georgia Blue' uit 1988 betekent ook dat hij nu al 30 jaar aan 'Alligator Records' is verbonden.

Samen met toetsenist Kevin MvKendree nam Tinsley Ellis het werk als producer op zich voor het in Nashville opgenomen nieuwe album 'Winning Hand'. Enkel voor 'Dixie Lullaby' ging Tinsley te leen bij de helaas van ons heengegane Leon Russel, maar voor de overige 9 van dit 10-nummers tellende album kunnen we spreken van originals van de hand van Tinsley Ellis. Uiteraard zijn snedige bluesrockjes ook op dit album van de partij met nummers als 'Sound of A Broken Man' en 'Kiss This World'.

Ook prachtige en meeslepende ballads zijn van de partij. Mede door de inbreng van co-producer Kevin McKendree en zijn keyboards krijgen nummers als ' Gamblin’ Man' en zeker ook ' Don’t Turn Off The Light' een diep en intens gevoel met zich mee. Het hoofdingrediënt is en blijven bij deze Tinsley Ellis uiteraard zijn gitaren. Je kan haast stellen dat hij zonder zijn Fender Stratocaster uit 1959, zijn Gibson ES 345 uit 1969 en zijn uit afstammende 1973 Les Paul Deluxe de woonst niet zal verlaten.

Op onze podia zal deze Tinsley Ellis niet vlug waar te nemen zijn dus moeten we ons maar weer behelpen met de digitale registratie van deze 'Winning Hand' en het met rock 'n roll gespeende 'Satisfied' en zijn we dus alles in acht nemend best tevreden.

tracks:

01. Sound Of A Broken Man
02. Nothing But Fine
03. Gamblin’ Man
04. I Got Mine
05. Kiss This World
06. Autumn Run
07. Satisfied
08. Don’t Turn Off The Light
09. Dixie Lullaby
10. Saving Grace

musicians:

Tinsley Ellis: guitars & vocals
Kevin McKendree: keys, baritone guitar on #02
Steve Mackey: bass
Lynn Williams: drums & percussion