© Rootsville.eu

Tom Veith (D)
tiltle: Tired Of These Blues
music: Blues
year: 2018
label: Timezone
info artist: Tom Veith
release date: march 23, 2018

© Rootsville 2018


Eerlijk toegegeven, toen ik begin 2016 deze Tom Veith een eerste keer aan het werk zag was ik meteen onder de indruk. Tom Veith speelde toen in het voorprogramma van Kai Strauss en was er te gast bij 'KTBA' te Vlierden.

Deze uit 'Münsterland' afkomstige bluesman en wist zich als een voor mij destijds onbekende diamant te profileren en op dat concert op 31 december 2016 ook zowat de ganse zaal wist in te palmen met zijn straight blues. Deze 'Tom Veith' is ook een van de steunpilaren bij de German Blues and Blues Jam scene in Osnabrück warehouse.

No-nonsens blues recht uit het hart met een stem die je niet dadelijk bij de fijnste kan onderbrengen maar dat kan je ook niet bij onder meer Van Morrison en het is juist met deze Ier zijn klankkleur dat ik hem wil mee vereenzelvigen. Met deze 'Tired Of These Blues' brengt hij bij 'Timezone' zijn nieuwe 11 nummers tellend album op de markt.

Met bijzonder veel rumba-feeling openen Tom Veith en zijn band op dit nieuwe album met het lekker in het oor liggende 'I'm On Her Mind'. Rauw maar desalniettemin sterke een aangename blues om luisteren. Van Chicago tot de Delta, deze Duitse bluesman weet het allemaal ter verwerken in zijn 'Tired of These Blues'. Alsof hij een beroep doet op 'Roomful of Blues' brengt hij ook bijzonder soulvolle en dansbare blues met nummers als 'Longing For Another Man'. Op nummers als 'One Of These Days' laat hij het swingen als een Duke Robillard maar ook met stijlvolle slowbluesjes als 'Extension 309' en het afsluitende instrumentale 'Dreaming The Blues ' zal deze Tom Veith zeker en vast indruk op je maken.

tracks:

01. I'm On Her Mind
02. The Last Chance
03. Remorse
04. Longing For Another Man
05. Tired Of These Blues
06. Living On A Cloud Of Love
07. I Feel Like Coming Home
08. Extension 309
09. Still My Queen
10. One Of These Days
11. Dreaming The Blues

musicians:

Tom Vieth: vocals, guitar
Malte Wollenburg: guitar
Nico Dreier: piano
Philipp Dreier: drums
Nikolas Karolewicz: bass