© Rootsville.eu

Tomislav Goluban feat. Toni Starešinić (HR)
tiltle: Velvet Space love
music: instrumental jazz-lounge
year: 2018
label: P&C Spona
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Tomislav Goluban

© Rootsville 2018

 

Tomislav Goluban is een Kroatische harper die in zijn thuisland ook gekend is in het bluesmilieu als 'Little Pingeon'. Tomislav trad al op in gans Europa en ook de states zijn voor hem geen onbekend terrein. Hij speelt al meer dan 20 jaar harmonica en liet zich inspireren door namen als Sonny Terry, Slim Harpo en Paul Butterfield om er maar een paar te noemen.

Vorig jaar nam Tomislav Goluban deel aan de 33ste editie van de International Blues Challenge in Memphis vandaar ook de link naar promotor Frank Roszak. Heel ver weg van de traditionele blues is zijn nieuwste album 'Velvet Space Love' een album dat eerder jazz en lounge gerelateerd is. Het album nam hij op met keyboard specialist Toni Starešinić . Zijn debuut album 'Pigeon's Flight' bracht hij uit in 2005. In zijn thuisland Kroatië wist deze Tomislav Goluban al vele prijzen in de wacht te slepen.

Deze 'Velvet Space Love' is een op en top instrumentaal album geworden met invloeden vanuit rock, funk en hip-hop. Een album dat daardoor ook thuishoort in de jazz en lounge branche. Een album met diverse gasten en om er maar een bekende uit de blues wereld bij te halen verleende ook Mike Sponza zijn medewerking aan deze futuristische plaat.

'Velvet Space Love' is een volledig elektronisch epos richting ruimte met daarop 12 nummers met techno grooves en andere doordringende beats. Een album waarbij Tomislav Goluban uit het plaatje van blues weet te stappen om zo andere horizonten te verkennen. Best wel te smaken. Een album ook met drie remix-nummers en dansbare beats.

tracks:

01. Zero Gravity
02. Space Drive
03. My Jupiter Mistress
04. Hypersleep Dream
05. 10-9-3
06. The Busiest Woamn I've Ever Loved
07. TSMK
08. Till The End Of Space and Time
09. Zero Gravity Remix
10. Space Drive Remix
11. TSMK Remix
12. Man With A Harmonica

musicians:

Tomislav Goluban: harmonicas
Toni Starešinić : keys

guests musicians:

Vlado Simcich: guitars
Josipa Loncar: vocals
Nebojsa Buhin: acoustic guitar
Robert Basic: electric guitars
Igor Vugrek: drums
Damjan Grbac: double bass
Mike Sponza: guitars
Zvonimir Bajevic: trumpet
Robert Polgar: saxophone
Mario Sincek: trombone