© Rootsville.eu

Tommy DarDar (US)
tiltle: Big Daddy Gumbo
music: blues - swampblues
year: 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
release date: february 13, 2018

info artist: Tommy Dardar

© Rootsville 2018


18 juli 2017 was een zwarte dag voor de blues en soul liefhebbers in Houston en zeker ook in, de plaatselijk club 'The Big Easy'. Op die dag werd blues entertainer Tommy DarDar op amper 66-jarige leeftijd aan ons onttrokken. Met dank aan drummer en vriend Tony Braunagel komt er nu postuum deze 'Big Daddy Gumno' op de markt. Samen met enkele andere vrienden van deze geliefde bluesman. Naast Tony Braunagel is er ook de medewerking van onder meer Hutch Hutchinson, John Cleary, Johnny Lee Schell, Mike Finnigan, Teresa James en on vele anderen. Het resultaat een 9 nummers met een blend van luchtige swamp bluesjes, zydeco en ook uiteraad blues.

Na het met slide gespeende 'It's Good To Be A King' van Johnny Lee Schell gaan we daarna onmiddellijk richting down south met het aanstekele Louisiana bluesje 'Heade Down To Houma'. It's real good gumbo. Iemand die ook zijn strepen heeft verdient in New Orleans is niemand minder dan Jon Cleary en dus staat NOLA op diens 'C'mon Second Line' in de spotlights en het zeker ook het gevoel van let the good times roll.

Ook de tearjerker 'Let's Go Back to New Orleans' is er eentje van Jon Cleary en past volledig in deze homage aan Big Daddy Gumbo waarvan we weten dat zovelen op zijn muziek de liefde leerde kennen. Nog zo een stevige 'plakker' is Tommy's 'In My Mind', een nummer met een duidelijke knipoog richting Delbert's 'You Were Never Mine'. Wie was er eerst? de kip of het ei...van geen belang hier, let's just dance in the moonlight. Nog zo een nummer met een bekend rifje is Terry Wilson's 'Shake A Leg'.

De ultieme 'homage' op deze 'Big Daddy Gumbo' een mix van zydeco, blues en soul. Met deze 'Big Daddy Gumbo' krijgen we een meer dan waardig eerbetoon aan Tommy DarDar, een album met de aanstekelijke sound van Louisiana en krijgen we zo weer het zalige gevoel ten tijde van ook Taj Mahal en zijn Phantom Blues Band.

tracks:

01 It's Good To Be a King
02 Headed Down To Houma
03 Baby I Can Tell
04 C'mon Second Line
05 Let's Both Go Back to New Orleans
06 Dangerous Woman
07 In My Mind
08 Shake A Leg
09 Big Daddy Gumbo

musicians:

Tony Braunagel
Hutch Hutchinson
John Cleary
Johnny Lee Schell
Mike Finnigan
Barry Seelen
Joe Sublett
Teresa James
Tommie Lee Bradley
Larry Fulcher
Terry Wilson
Jimmy Rose