© Rootsville.eu

Torgeir Waldemar (Nor)
tiltle: Jamais Vu (EP)
music: Alt-Folk
year: 2018
label: Jansen Records
release date: march 09, 2018

info artist: Torgeir Waldemar
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2018


Als singer-songwriter wist Torgeir Waldemar in Noorwegen en er buiten in 2014 iedereen koudweg te pakken met het uitbrengen van zijn selftitled debuutalbum. Daarvoor werd hij aanzien voor een nobele onbekende al speelde hij als gitarist in diverse rockbands. Het album werd bestempeld als een akoestisch meesterstukje alsof een nieuwe jonge moderne troubadour was opgestaan. Vorig jaar verscheen van hem het album 'No Offering Borders' waarmee hij bij onze noorderburen ook in de spotlights kwam te staan.

Nu is er zijn nieuwe EP met als titel 'Jamais Vu'. Nieuw en toch ook weer niet want het betreft hier 5 nummers die gewoonweg door Torgeir Waldemar in een nieuw jasje werden gestoken. Nummers als 'Sylvia' , 'Among The Low' en 'Summer in Toulouse' behouden de akoestische speelstijl van deze Noorse singer-songwriter waarbij hij toch als aanwinst kan aanzien worden in de hedendaagse Noorse folkscène. Zeker op 'Among The Low' speelt mede door de inbreng van banjo en viool als toonaangevende instrumenten folk een nadrukkende hoofdrol.

Met 'Streets', het nummer dat als single werd uitgebracht, komt het aspect rock in de kijker te staan en wordt dit softrock nummer in elektrische uitvoering gebracht. Ook het afsluitende 'Take Me Home' heeft een psychologische en elektrische nasleep. Een nummer dat mede door de backing vocals bijzonder 70-ties aanvoelt.

tracks:

01 Sylvia (Southern People)
02 Among The Low
03 Summer in Toulouse
04 Streets
05 Take Me Home

musicians:

Torgeir Waldemar
Ole Henrik Moe
Kari Rennekleiv
Hávard Krogedal
Andres Møller
Kjetil Kieland Lund
Johan Daniel Henriksen
Kristine Marie Aasvang