© Rootsville.eu

Track Dogs (UK/US/Irl)
tiltle: Kansas City Out Groove
music: Folk - Americana
release date: june 01, 2018
label: Mondegreen Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Track Dogs

© Rootsville 2018


Vanaf het eerste nummer 'The Deep End' waren we meteen overtuigd van dit album 'Kansas City Out Groove' van 'Track Dogs'. Een gevoel van 'good mojo' maakte zich meteen van me meester. Deze 'Track Dogs' ontstond door een samenwerking van twee Ieren, een Engelsman en een Amerikaan door een ontmoeting in Madrid. Het gevolg was een eigen sound door een fusion van folk, latino, Americana en nog zoveel meer.

Vorig jaar werden deze vier internationale 'Madrileños' nog uitgenodigd op 'Folk Alliance International', de grootste samenkomst van folk en akoestische muzikanten over de ganse wereld. Het was ook op deze plaats dat ze in contact kwamen met ' The Barefoot Movement' uit Nashville, en er zo ook een stevige dosis bluegrass in het album werd verwerkt door toevoeging van 'Gonna Get My Way'. Met deze 'Kansas City Out Groove' staat hun conto al op '4'

Omdat deze 'Track Dogs' hun tenten opgeslagen hebben opgeslagen in het zuiden heerst er ook in vele nummers de tonen van een Mariachi trompet die in perfecte harmonie is met de rest van de akoestische instrumenten en de vier 'harmony vocals'. Voor de productie van dit album gingen ze ook samenwerking met Germán Gutiérrez en werd deze 'Kansas City Out Groove' opgenomen in de 'Playground Studios' in Madrid.

Meestal een 'Latin' geïspireerde mix va n Folk en Americana maar een album dat een bijzonder positieve indruk komt na te laten met nummers als 'Find Me A Rose' en 'Papa Joe'. Deze 'Track Dogs' mag en kan je niet voorbij laten gaan wanneer je in de mogelijkheid wordt gesteld, ongeacht muzikale voorkeur.

tracks:

01. The Deep End
02. Dead to Rights
03. Gonna Get My Way (feat. The Barefoot Movement)
04. Everything Went South
05. A Lucky Man in Kansas City
06. Find Me a Rose
07. Born in Love
08. I Don’t Wanna Ruin It
09. Papa Joe (Life on All Fours)
10. My Big Payday
11. Long Gone

musicians:

Garrett Wall: vocals, acoustic & spanish guitar and ukulele
Robbie K. Jones: vocals, cajón, banjo, vibraphone and percussion
Howard Brown: vocals, trumpet, vibraslap and cajón (on "Gonna Get My Way")
Dave Mooney: vocals, bass and mandolin

featuring: The Barefoot Movement

Noah Wall: vocals, fiddle
Tommy Norris: mandolin
Alex Conerly: guitar, vocals
Katie Blomarz: bass, vocals