© Rootsville.eu

Tragedy Ann (Can)
tiltle: Matches
music: Folk
release date: september 21, 2018
label: independent
promotion: Speak Easy (Beverly Kreller)
info artist: Tragedy Ann

© Rootsville 2018


Tragedy Ann is de naam van het folkduo afkomstig uit Guelph (Canada). De muziek van folk duo Tragedy Ann inspireert rillingen, provoceert glimlachen en herinnert je eraan om te ademen. Het duo bestaat uit multi-instrumentaliste Liv Cazzola en Braden Phelan. Ze verstrengelen de vertelkracht van Tom Waits met de muzikale nuance van Mandolin Orange, waarbij iets tegelijkertijd vertrouwd en fris wordt gemaakt.

Geworteld in gepassioneerde vocale harmonie, behandelen de liedjes van Tragedy Ann onderwerpen van liefde tot ziekenhuisbezoeken met gelijke intimiteit. Cazzola's multi-instrumentale menagerie en de dynamische gitaararoma's van Phelan vormen een weelderige achtergrond voor deze krachtige vertellingen. Hun debuut EP 'Stumbling' brachten ze uit in 2016. Sindsdien heeft het paar het publiek betoverd in heel Canada en nu op 21 september wordt hun eerste full CD 'Matches' uitgebracht.

Deze 'Matches' bevat 11 nummers waarbij de harmonieuze samenzang je onmiddellijk komt te betoveren zoals op 'Snooze'. Dan weer dadelijk wakker geschud door het opwekkende maar zeer korte 'Kids'. Opener 'The Last Thing' ordt meteen ook uitgegeven als single en heeft een poppy gevoel. Vrolijk en toch alert. De accordeon van Liv Cazzola geeft op nummers als dit en een nummer als 'Regulars' een absolute meerwaarde. Op 'Neon & Velour' leunen dit duo wel dicht aan bij de aanstekelijke ritmes van gypsy jazz. Afsluiten doen ze even intiem als ze zijn begonnen met 'The Light We Have '. Betoverende en meeslepende luistermuziek.

tracks:

01 The Last Thing
02 One in Two
03 Neon & Velour
04 Regulars
05 Snooze
06 Kids
07 Too Soon
08 Odysseus
09 Young Man in A Middle School Washroom
10 Holy Water
11 The Light We Have

musicians:

Liv Cazzola: vocals, accordion, ukulele, singing saw
Braden Phelan: vocals, guitars