© Rootsville.eu

Troy Roberts (Aus)
tiltle: NU-Jive Perspective
music: Jazz
release date: july 06, 2018
label: Inner Circle Music
info artist: Troy Roberts
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Troy Roberts is afkomstig uit het afgelegen Perth in Australië en mocht als jazz saxofonist al diverse onderscheidingen in ontvangst nemen, waaronder 3 maal DownBeat Jazz Solist Awards en 2 Grammy nominaties. Hij was amper 19 toen hij al afstudeerde als Bachelor of Music en trad veelvoudig op in Europa en de VS. Troy Roberts deelde het podium met namen als Aretha Franklin, en Van Morrison. Op het laatste album van Van Morrison samen met Joey DeFrancesco is Troy Roberts ook aanwezig.

In 2012 deelde hij het podium in een internationaal septet bestaande uit Wayne Shorter, Richard Bona, Vinnie Colaiuta en Zakir Hussein voor de lancering van International Jazz Day door Herbie Hancock bij The UN, NYC. Hij maakte ook deel uit van Hancock's 2014 International Jazz Day in Osaka, Japan met optredens van jazz-artiesten zoals Gregory Porter, Marcus Miller, Esperanza Spaulding, John Scofield en Dee Dee Bridgewater. Vandaag de dag leeft troy Roberts in New York City waar hij een druk opnameschema onderhoudt.

Afkomstig uit de afgelegen locatie van Perth, West-Australië, ontving saxofonist Troy Roberts talloze onderscheidingen, waaronder 3 2 Grammy Nominations, en was de enige Australische semi-finalist in de 2008 Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition. Hij is een vast lid van The Jeff 'Tain' Watts Quartet, het nieuwe kwartet van Joey DeFrancesco, 'The People', en viert momenteel zijn 8ste album als bandleider.

De nieuwste uitgave van Troy Roberts 'Nu-Jive Perspective' is een blend van soul, funk en r'n b met wortels verankerd in jazz en is tevens het derde album van op deze plaat verzamelde muzikale vrienden.

tracks:

01 Fame & Four Tune
02 Phish HQ
03 Slideshow
04 Jack The Ripper
05 Professor Ghetto-Rig
06 Adament Eve
07 Avni Lane
08 Trough The Eyes of Psychoville
09 Belle
10 Veepea-Are
11 Table For 5                                            

musicians:

Troy Roberts: tenor saxophone
Tim Jago: guitar
Silvano Monasterios: keys
Eric England: bass
David Chiverton: drums